Griekenland en het WK voetbal

30 april 2014 Bas Wanrooij
Griekenland en het WK voetbal

Griekenland shirt WK voetbal

Op 12 juni start het WK voetbal in Brazilië. Nederland en België zijn van de partij, maar ook Griekenland neemt deel aan het wereldkampioenschap voetbal van 2014. Als je op vakantie bent in Griekenland wil je natuurlijk graag de wedstrijden van oranje en de rode duivels kunnen zien. Waar kun je het beste voetbal kijken en waar moet je op letten tijdens je reis?

Ook niet onbelangrijk is wat informatie over het Griekse nationale voetbalelftal, de poule waarin ze spelen en op welke data de wedstrijden zijn van Griekenland.

Grieken zijn dol op voetbal

Grieken zijn dol op voetbal. Op de wedstrijddagen van het Griekse voetbalelftal is het dan ook één groot feest. Blauw-witte vlaggen geschminkt op de gezichten, voetbalshirtjes van de Griekse helden, vlaggen, toeters en nog veel meer. De sfeer, de saamhorigheid en het enthousiasme lijken op de oranjekoorts in Nederland. Gezellig dus en als je op vakantie bent in het land is het een tip om met de Grieken naar een voetbalwedstrijd mee te kijken en natuurlijk in het blauw met wit.

Griekenland op het WK voetbal in Brazilië

Het Griekse nationale voetbalelftal is op het WK voetbal in Brazilië ingedeeld in Poule C met Colombia, Ivoorkust en Japan. De eerste wedstrijd speelt Griekenland tegen Colombia op zaterdag 14 juni om 19.00 uur. Dit is de Griekse tijd en dus een uur later dan in Nederland en in België. Op vrijdagochtend 20 juni om 01.00 uur speelt Griekenland tegen Japan en op dinsdag 24 juni om 23.00 uur tegen Ivoorkust de laatste wedstrijden in de poulefase.

Als Griekenland bij de eerste twee landen in de poule eindigt, speelt het op zaterdag 28 juni om 23.00 uur of op zondag 29 juni om 23.00 uur de achtste finale tegen één van de twee beste landen in Poule D. Hierin spelen Costa Rica, Engeland, Italië en Uruguay.

Griekse voetballers in het nationale elftal

In aanloop naar het WK voetbal speelt Griekenland op 31 mei een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal, op 3 juni tegen Nigeria en op 6 juni tegen Bolivia. De laatste twee wedstrijden speelt Griekenland op eigen bodem. Mitroglou is de gevaarlijkste en waarschijnlijk ook de beste speler van het Griekse elftal. De spits is topscorer van het team, maar ook de andere spitsen Samaras en Salpingidis hebben aanvallende kwaliteiten.

Voetbal kijken tijdens je vakantie in Griekenland

Tijdens je vakantie in Griekenland kun je zeker de wedstrijden kijken van het Nederlands en Belgisch voetbalelftal. De Grieken kijken zelf graag mee en in bars staan de grote TV-schermen voor je aan. En dat is vrijwel overal in Griekenland, maar in de toeristische badplaatsen heb je natuurlijk meer keuze waar je wilt gaan kijken. De meeste bars laten duidelijk zien welke wedstrijden er worden uitgezonden met daarbij de lokale aanvangstijd.

Ook in veel accommodaties in Griekenland worden de voetbalwedstrijden uitgezonden. Meestal in de lobby of bij de bar. Je hoeft dus niks te missen van het WK voetbal tijdens je reis naar Griekenland en vergeet dus vooral je schmink, petjes en shirts niet in te pakken in je koffer.