79% meer toeristen uit Nederland naar Zakynthos

10 juni 2014 Bas Wanrooij
Meer toeristen uit Nederland naar Zakynthos

Zakynthos populair als vakantiebestemming

In de maand mei kreeg het Griekse eiland Zakynthos veel meer toeristen dan vorig jaar in dezelfde maand. De grootste groeicijfers kwamen uit Nederland. Liefst 79,0% meet Nederlandse toeristen gingen dit jaar in mei op vakantie naar Zakynthos ook wel Zante genoemd. Ook uit Polen (+48,9%), Duitsland (+34,1%), Zweden (23,9%) en Oostenrijk (20,9%) kwamen meer vakantiegangers naar het Ionische eiland.

Het aantal internationale vluchten op de luchthaven van Zakynthos steeg naar 385 in mei. Een stijging van 21,8% ten opzichte van mei 2013. Het totaal aantal passagiers op Zakynthos airport steeg met 17,8% tot 64.653 vorige maand. Ook het aantal binnenlandse passagiers op de luchthaven steeg ligt tot 1.453 in mei. Het aantal Russen op vakantie naar Zakynthos daalde opvallend met 18,85% die maand en dat is toe te schrijven aan de devaluatie van de Russische Roebel.

Bij Nederlanders zijn de vakantiebestemmingen Laganas, Argassi, Tsilivi, Agios Sostis en Kalamaki vooral in trek. Ook wordt er meer en meer gezocht naar accommodaties weg van het massatoerisme. Populaire excursies die je kunt maken tijdens je vakantie op Zakynthos zijn naar Shipwreck Beach (Navagio), naar het schildpadden eiland Marathonissi en de Blue Caves (blauwe grotten).

Met de veerboot kwamen er minder vakantiegangers naar Zakynthos in mei. De Grieken zelf verbleven meer in huizen van familie en kennissen in plaats van in hotels op het Griekse eiland.