Funky Gourmet bij beste 25 restaurants ter wereld

16 oktober 2015 Bas Wanrooij
Funky Gourmet - restaurant Athene

Funky Gourmet – toprestaurant in Athene

Funky Gourmet is een toprestaurant in Athene. Eerder dit jaar werd het luxe restaurant al gekozen tot op één na beste restaurant van Griekenland. Samen met het restaurant van Ettore Bottrini op Corfu voerde het toen de lijst van 34 Griekse toprestaurants aan. Nu staat Funky Gourmet op de 21e plaats van de TripAdvisor Travelers’ Choice Awards voor beste luxe restaurants ter wereld.

In 2014 kreeg Funky Gourmet haar tweede Michelin ster. Begrijpelijk dat Annet, winnares van onze wedstrijd naar Athene, hier zo graag naartoe wilde om de culinaire kunsten van deze chefkok(s) te ervaren.

Eén Grieks restaurant bij beste 25 ter wereld

In de top 25 van beste restaurants ter wereld van TripAdvisor is Funky Gourmet de enige vermelding uit Griekenland. Het restaurant Martin Berasategui uit Lasarte in Spanje voert de lijst met toprestaurants aan. Op de 14e plaats is restaurant HanTing in Den Haag de enige Nederlandse vertegenwoordiger in dit toplijstje voor fijnproevers. Deze top 25 wordt jaarlijks samengesteld door duizenden bezoekers van TripAdvisor.

Funky Gourmet sinds 2009 in Athene

Funky Restaurant in Athene fraai gerecht

Funky Gourmet – fraai gerecht uit het restaurant

De historie van het succes van Funky Gourmet gaat terug tot 2009. In dit jaar, nu zes jaar geleden, opende het restaurant haar deuren in de Griekse hoofdstad. In 2012 ontving Funky Gourmet haar eerste Michelin ster en weer twee jaar later, in 2014, kwam er een tweede ster bij. Ze serveren de moderne Griekse keuken op een creatieve en lekkere manier.

Eerlijk is eerlijk dineren is hier niet goedkoop. Maar het mag weleens gezegd worden dat dit soort eetgelegenheden er ook in Griekenland zijn. En voor een zakelijke afspraak of een héél romantische weekendje weekendje in Athene is restaurant Funky Gourmet wellicht een optie.