Santorini heeft beste resort van Europa

23 oktober 2015 Bas Wanrooij
Santorini heeft beste resort van Europa in 2015

Santorini beste resort Europa – Oia Santorini

De lezers van Condé Nast Traveler magazine kiezen elk jaar hun favoriete hotels, resorts, steden en eilanden. In de lijstjes van de Readers’ Choice Awards 2015 staan de best beoordeelde en meest gekozen bestemmingen en accommodaties. Net als afgelopen jaren komt Griekenland weer in verschillende toplijstjes van het reismagazine voor.

Dit jaar hebben in de 28e editie 128.000 lezers, een record, hun stem uitgebracht. Het Canaves Oia Hotel met suites en villa’s in Oia op het Griekse eiland Santorini mag zich dit jaar het beste resort van Europa noemen.

Beste Europese resort op Santorini

In de top 30 resorts van Europa kozen de lezers het Canaves Oia Hotel, op de rand van de caldera in Oia op Santorini, als beste resort. Het Perivolas Resort, ook in Oia, staat op de 3e plaats in deze toplijst volgens de lezers van Condé Nast Traveler. Andere Griekse resorts in deze top 30 zijn: Mystique Hotel in Oia op Santorini (13e plaats), Blue Palace Resort & Spa in Elounda op Kreta (24e plaats) en het Mykonos Grand Hotel & Resort op Mykonos (30e plaats). In de top 100 van beste hotels ter wereld staat het Canaves Oia Hotel op de 34e plaats en het Perivolas Resort op de 84e plaats. De enige twee Griekse noteringen in deze prestigieuze wereldlijst.

Santorini en Mykonos bij beste eilanden ter wereld

Mykonos Grand Hotel & Resort bij beste resorts van Europa

Top 30 resorts Europa – Mykonos Grand Hotel & Spa

Santorini is net als vorig jaar in de top 25 van beste eilanden ter wereld terug te vinden. Vorig jaar eindigde het Cycladen-eiland nog op de 7e plaats en dit jaar staat Santorini op de 9e plaats in het lijstje. Mykonos, een ander eiland van de Griekse Cycladen, wordt op de 14e plek genoemd. Santorini mag zich met deze ranking het beste eiland van Europa noemen en Mykonos is ‘runner up’.

Palawan op de Filipijnen en Bora Bora op Frans Polynesië zijn gekozen tot de twee beste eilanden ter wereld.