Beste restaurants van Griekenland

21 mei 2015 Bas Wanrooij
Beste restaurant van Griekenland 2015 Etrusco

Beste restaurant Griekenland – Etrusco Corfu

Voor het derde jaar op rij is restaurant Etrusco in Kato Korakiana op het eiland Corfu verkozen tot beste restaurant van Griekenland. Restaurant Etrusco heeft een Greek Cuisine Award 2015 gewonnen en behaalde met 16,5 punten (maximaal 20) de hoogste score. Chefkok Ettore Botrini kookt authentieke Corfiotische gerechten, maar dan op een moderne manier.

Met een vleugje creativiteit creëert de keuken van Etrusco artistieke gerechten. Gemaakt van liefst zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Kruiden en groentes uit eigen tuin, koumqats van plantages in Noord Corfu en garnalen uit de Ionische zee zijn zo een paar voorbeelden.

Greek Cuisine Awards 2015

De Greek Cuisine Awards en de Golden Chef Caps Awards zijn een initiatief van Alpha Guide in samenwerking met het instituut Toques D’or. De Greek Cuisine Awards worden toegekend aan restaurants en taveernes in Griekenland, die de Griekse keuken op een speciale manier eren. Een waardering voor hun “haute cuisine”. In 2015 zijn 34 eetgelegenheden gewaardeerd met een Greek Cuisine Award.

Het op één na beste restaurant van Griekenland is Funky Gourmet in Athene gevolgd door een andere telg van Ettore, restaurant Botrini’s, ook in Athene. Voor Griekse begrippen zijn de gerechten aan de prijs, maar in vergelijking met een Michelin sterren restaurant in Nederland zijn de tarieven laag.

Voordelige toprestaurants Griekenland

Er staan ook genoeg traditionele taveernes in de lijst met beste restaurants van Griekenland dit jaar. Ze serveren authentieke Griekse, vaak lokale, gerechten voor een fatsoenlijke prijs. Plateia tis Anthoulas taverna in Kriopygi op ChalkidikiGastrodromio en Olimpo taverna in Litochoro bij Mount Olympus, Ferryman in Elounda en Chrysostomos taverna in Chania, ook op Kreta, wonnen allemaal een Greek Cuisine Award 2015. Maar ook op MykonosSantorini, Rhodos en Pilion vind je restaurants die bij de beste 34 van Griekenland behoren dit jaar.