Meer lokale Griekse bierbrouwers

3 mei 2019 Bas Wanrooij

Meer lokale Griekse bierbouwers in 2019Het aantal lokale Griekse bierbrouwers is de afgelopen 12 jaar fors gegroeid. In 2007 telde Griekenland zeven officiële micro-brouwerijen en anno 2019 is dat aantal gestegen naar 45. Voornamelijk kleine lokale brouwers zijn het afgelopen decennium gestart met hun bierkunsten. Op het terras tijdens je vakantie is er steeds meer keuze om een Grieks biertje te bestellen. Mythos is het grootste en bekendste Griekse biermerk, maar ook Fix, Alfa en Mammos timmeren aan de weg.

Griekse eilanden hebben hun eigen bier

Behoorlijk wat Griekse eilanden hebben hun eigen micro-brouwerij. De lokale bieren worden omarmt door de horeca op de Griekse eilanden en ook wij zijn geïnteresseerd in het vakmanschap en natuurlijk de smaak. We hebben al bierbrouwers bezocht op Corfu, Kefalonia, Paros en Zakynthos. Ook in KALA Magazine editie zomer 2019 staat een uitgebreid artikel over Griekse bieren.

De verwachting is dat meer biermerken de komende jaren op de Griekse markt gaan komen. Niet alleen pilsner, maar meer specifieke bieren, soms passend bij het seizoen. Brouwers proberen zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken uit de omgeving. Zo krijgt elk biertje iets mee van de betreffende bestemming in Griekenland.

Groei toerisme Griekenland vraag naar meer bier

Door de grote groei in het aantal toeristen van de afgelopen jaren is ook de bierconsumptie verder doorgegroeid in Griekenland. Ook de Grieken zelf zijn bierliefhebbers, al is wijn een gewild alternatief.