Mythos bier

10 juni 2016 Bas Wanrooij
Flesje Mythos bier uit Griekenland

Mythos bier – groene fles en etiket

Als Griekenlandliefhebber heb je vast al eens Mythos bier geproefd. Een echt Grieks biermerk en in Griekenland bijna overal verkrijgbaar. Een fris biertje in een groene fles en ook in Griekse restaurants in Nederland te bestellen.

Zelfs twee keer per jaar verkrijgbaar bij de Lidl tijdens de “Griekenlandweken”. We spraken met brand manager Alexandros Klonaris over wanneer Mythos bier is ontstaan en hoe het bier wordt gebrouwen.

Waarom Mythos

In 1997 is gestart met het brouwen van Mythos bier in Sindos, op het vasteland, in het noorden van Griekenland. Destijds domineerden twee grote internationale biermerken nog de Griekse markt. Al snel werd Mythos bier omarmd en groeide het merk uit tot één van de meest gedronken bieren in Griekenland. Mythos staat voor kwaliteit en Grieks ondernemerschap en tegenwoordig verkrijgbaar in 30 verschillende landen wereldwijd. En dat worden er steeds meer. In Griekenland is het biermerk bijna letterijk overal te verkrijgen. Niet verwonderlijk dat het biermerk de slogan “There is a Mythos everywhere” hanteert.

De smaak van Mythos

Het originele recept van Mythos bier is in 1997 gemaakt. Een fris biertje, passend bij het Mediterrane klimaat, met een mooie blonde kleur en een rijke schuimkraag. Het recept wordt, nu 19 jaar later, nog steeds nauwkeurig gebruikt. Alleen op deze manier kan de smaak en de hoge kwaliteit van het bier worden gegarandeerd.

In de fabriek in Griekenland wordt het hele jaar door Mythos gebrouwen. ’s Zomers ligt de productie door de vraag wel hoger. Het bier is verkrijgbaar in fles en blik van 33 cl en 50 cl. Jaarlijks worden er in totaal zo’n drie miljoen bierflessen en -blikjes gemaakt en gevuld.

Een nieuwe handige dop

Nieuwe dop Mythos bier Griekenland

Mythos bier – de nieuwe dop op de fles

Dit jaar heeft Mythos een eenvoudig te openen dop op hun flessen geïntroduceerd. Je hebt geen opener meer nodig om je biertje te kunnen drinken. Het merk wil hiermee benadrukken dat je nu overal en altijd kunt genieten van het bier. Ook de labels zijn “geredisigned” en wat moderner geworden. Vorig jaar bracht Mythos al een Radler op de markt.

We vroegen Alexandros naar zijn favoriete plaats om een Mythos te drinken. Direct antwoordde hij dat het met zijn vrienden samen moest zijn. Na even te hebben moeten nagedacht geeft hij een terras op het Kapnikarea plein aan in Athene en tijdens de zonsondergang bij Ergina’s taverne op het Griekse eiland Milos als locaties. Wat is jouw favoriete plek in Griekenland?