7 mooiste stranden van Kefalonia

7 juni 2016 Bas Wanrooij

Het grootste Ionische eiland Kefalonia heeft heel veel mooie stranden. Niet alleen grote en bekende kuststroken als Myrtos en Antisamos, maar juist ook veel kleinere pareltjes. Je vindt ze verspreid over het eiland en sommige zijn georganiseerd met ligbedden en andere zijn nog echte ‘wild beaches’. Tijdens onze reizen hebben we alle kiezel- en zandstranden op Kefalonia bezocht. Dit zijn de 7 mooiste stranden van Kefalonia op een rij.

Eén van de mooiste stranden van Kefalonia Petani beach1. Petani beach

Dit strand lijkt op dat van Myrtos, maar is wat smaller. De baai is prachtig en als je aan komt rijden heb je een schitterend uitzicht op de hele baai. Het zand is echt wit op andere plaatsen is het strand bedekt met kleine witte kiezels.

Voorzieningen als tavernes zijn bij Petani beach aanwezig. Petani ligt aan de westkust van Kefalonia op het schiereiland Paliki.

7 mooiste stranden van Kefalonia Myrtos beach2. Myrtos beach

Myrtos beach is het meest gefotografeerde strand van Kefalonia en staat in elke top 10 van mooiste stranden van Griekenland. Het zeewater kleurt azuurblauw en van bovenaf is het uitzicht op de baai en het strand van Mirtos indrukwekkend. Je kunt van zowel de zuidkant als de noordzijde van bovenaf op Myrtos kijken. Er zijn langs de weg zijn parkeerplaatsen voor gemaakt.

Myrtos beach ligt aan de westkust van het Griekse eiland op 12 kilometer ten oosten van de vakantiebestemming Agia Efimia.

7 mooiste stranden van Kefalonia Antisamos beach3. Antisamos beach

Antisamos is een kiezelstrand uit de film Captain Corelli’s Mandolin en ligt vijf kilometer ten oosten van de havenplaats Sami. De hellingen zijn dichtbegroeid en het groen steekt prachtig af tegen de witte kiezels en stenen op het strand en het blauwe zeewater.

Langs het strand vind je hippe beach bars en op het strand zijn ligbedden en parasols te huur. Antisamos beach mag je ook niet missen tijdens je vakantie.

7 mooiste stranden van Kefalonia Emblisi beach4. Emblisi beach

Emblisi Bach ligt wat verborgen dichtbij Fiskardo in het noorden van Kefalonia. Hier groeien de naaldbomen en olijfbomen tot aan zee. Het strand in het komvormige baaitje van Emblisi is bedekt met kleine witte kiezels. Hier is het zeewater kraakhelder en het is dan ook een schitterende plek om te gaan snorkelen. In de omgeving kun je natuurwandelingen maken op de goed aangegeven wandelpaden. Op Emblisi beach staat in de zomermaanden een ‘kantina’ voor wat te eten en drinken.

7 mooiste stranden van Kefalonia Agios Thomas beach5. Agios Thomas beach

Agios Thomas beach was een grote onbekende voor ons en ligt in het zuiden van het Griekse eiland vlakbij Karavados en Trapezaki. Een klein en vrij rustig zandstrand met een langzaam aflopende zeebodem en kristalhelder zeewater.

Er zijn twee tavernes bij Agios Thomas beach en je kunt ook van de rotsen af het zeewater in duiken. Wandelaars kunnen via de rotsen nog een baai verder gaan kijken. Tevens kun je hier mooi snorkelen.

7 mooiste stranden van Kefalonia Makris Gialos beach6. Makris Gialos beach

Makris Gialos ook wel Costa Costa beach genoemd en vind je naast de badplaats Lassi dichtbij hoofdstad Argostoli. Een fraai georganiseerd zandstrand met gelijknamige beach bar. Langs Makris Gialos beach groeien hoge naaldbomen.
Dit is wel het drukste en populairste strand van Kefalonia. Aangrenzend ligt Platys Gialos beach en is een goed alternatief voor een dagje zon, zee en strand tijdens je vakantie.

7 mooiste stranden van Kefalonia Vouti beach7. Vouti beach

Vouti beach ligt in de Agia Kiriaki baai 15 kilometer ten zuiden van Myrtos beach langs de westkust van het eiland. Je neemt de weg naar Zola of Agia Kiriaki om hier te komen. De laatste kilometer is de weg onverhard, maar goed begaanbaar. De twee kleine stranden van Vouti beach zijn bedekt met wit poederzand en het zeewater kleurt hier de mooiste tinten blauw. In de zomermaanden is een ‘kantina’ voor versnaperingen geopend bij het strand.

Bekijk ook ons lijstje met de 5 mooiste afgelegen stranden op Kefalonia en de verborgen stranden bi Poros langs de zuidoostkust van het Ionische eiland. Natuurlik zijn er nog tal van andere fraaie stranden te ontdekken tijdens je vakantie.