7 mooiste stranden van Kefalonia

7 juni 2016 Bas

Het Ionische eiland Kefalonia heeft heel veel mooie stranden. Niet alleen groet en bekende stranden als Myrtos en Antisamos, maar juist veel kleinere pareltjes. Eigenlijk teveel om op te noemen. Tijdens onze reis hebben we veel stranden op Kefalonia bezocht en een top 7 met de mooiste stranden van Kefalonia samengesteld.

7 mooiste stranden van Kefalonia Petani beach1. Petani beach – het strand lijkt op dat van Myrtos, maar is wat kleiner. De baai is prachtig en als je aan komt rijden heb je een schitterend uitzicht op de hele baai. Het zand is echt wit op andere plaatsen is het strand bedekt met kleine witte kiezels.

Voorzieningen als tavernes zijn bij Petani beach aanwezig. Petani ligt aan de westkust van Kefalonia op het schiereiland Paliki.

7 mooiste stranden van Kefalonia Myrtos beachMyrtos beach – is het meest gefotografeerde strand van Kefalonia en staat in menig top 10 van mooiste stranden van Griekenland. Het zeewater kleurt azuurblauw en van bovenaf is het uitzicht op de baai en het strand van Mirtos indrukwekkend.

Myrtos beach ligt aan de westkust van het Griekse eiland, 12 kilometer ten oosten van de vakantiebestemming Agia Efimia.

7 mooiste stranden van Kefalonia Antisamos beachAntisamos beach – is het strand uit de film Captain Corelli’s Mandolin en ligt vijf kilometer te oosten van de havenplaats Sami. De hellingen zijn dichtbegroeid en het groen steekt prachtig af tegen de witte stenen op het strand en het blauwe zeewater.

Langs het strand beach bars en op het strand zijn ligbedden en parasols te huur. Antisamos beach mag je ook niet missen tijdens je vakantie.

7 mooiste stranden van Kefalonia Emblisi beachEmblisi beach – is een kleiner strand bij Fiskardo in het noorden van Kefalonia. Hier groeien de naaldbomen en olijfbomen tot aan zee. Het strand in het komvormige baaitje van Emblisi is bedekt met witte kiezels. Het zeewater is kraakhelder en een schitterende plek om te gaan snorkelen. In de omgeving kun je wandelingen maken op de goed aangegeven wandelpaden. Bij Emblisi beach is in de zomermaanden een “kantina”.

7 mooiste stranden van Kefalonia Agios Thomas beachAgios Thomas beach – was een grote onbekende voor ons en ligt in het zuiden van het Griekse eiland vlakbij Karavados en Trapezaki. Een klein en vrij rustig zandstrand met kraakhelder zeewater.

Er zijn twee tavernes bij Ag. Thomas beach en je kunt ook van de rotsen af het zeewater in. Wandelaars kunnen via de rotsen nog een baai verder gaan kijken.

7 mooiste stranden van Kefalonia Makris Gialos beachMakris Gialos beach – wordt ook wel Costa Costa beach genoemd en ligt bij de badplaats Lassi dichtbij hoofdstad Argostoli. Een fraai georganiseerd zandstrand met beach bar. Langs Makris Gialos beach naaldbomen.

Het is het drukste en populairste strand van Kefalonia. Aangrenzend ligt Platys Gialos beach en een goed alternatief voor een dagje zon, zee en strand tijdens je vakantie.

7 mooiste stranden van Kefalonia Vouti beachVouti beach – ligt in de Ag. Kiriaki baai 15 kilometer ten zuiden van Myrtos beach aan de westkust van het eiland. Je neemt de weg naar Zola of Ag. Kiriaki. De laatste kilometer is de weg onverhard, maar begaanbaar. De twee kleine stranden van Vouti beach zijn bedekt met wit poederzand en het zeewater is in de mooiste kleuren blauw. In de zomermaanden is een “kantina” voor versnaperingen geopend bij het strand.

Bekijk ook ons lijstje met de 5 mooiste afgelegen stranden op Kefalonia en de verborgen stranden bi Poros langs de zuidoostkust van het Ionische eiland. Natuurlik zijn er nog tal van andere fraaie stranden te ontdekken tijdens je vakantie.