Zomertrend Griekenland “frozen yoghurt”

2 juli 2013
Frozen yoghurt zomertrend Griekenland ijssalon

IJsssalon van frozen yoghurt in Griekenland

In Griekenland is de trend op ijsgebied op dit moment “ frozen yoghurt”. Verfrissend, gezond en zonder suiker. Griekse yoghurt is al heerlijk, maar Grieks yoghurtijs is dat zeker ook. De laatste twee jaar komen de frozen yoghurt ijssalons als paddenstoelen uit de grond op de Griekse vakantiebestemmingen.

Het zijn vaak kleine trendy ijssalons die frozen yoghurt verkopen en je kunt kiezen uit de traditionele yoghurtsmaak of met een vleugje vanille, aardbei of chocolade. Allemaal suikervrij. Dan begint het feest en kun je zelf de toppings kiezen voor op je ijsje. Vrijwel allemaal verse producten en veel fruit als stukjes aardbei, meloen, kiwi, granaatappel en framboos, maar ook honing of verschillende soorten noten. Zo stel je je eigen ijsje samen. Een bakje frozen yoghurt is er al vanaf twee euro en de toppings komen er dan nog bij. Let dus op dat je je niet laat verleiden tot teveel toppings. Zeker proberen tijdens je vakantie in Griekenland deze zomer!

In New York en California is het yoghurt dessert al een paar jaar een rage, maar is nu definitief overgewaaid naar Europa en Griekenland. Een gezond, 0% vet – suikervrij – 100% proteïne, en fris toetje voor in de warme zomermaanden met veel vers fruit.