Naar Griekenland voor zon, zee en strand

19 februari 2020 Bas Wanrooij

Naar Griekenland voor zon, zee en strandNederlanders gaan graag naar Griekenland op vakantie voor de zon, zee en het strand. Uit onderzoek van Griekenland.net onder meer dan 1.000 bezoekers blijkt dat 28% Griekenland kiest voor zon, zee en strand in 2020. De Griekse gastvrijheid waarderen we en lekker eten en genieten op het terras met een drankje vinden we ook belangrijk. Meer dan 14% van de ondervraagden koos voor deze gastvrijheid en 13% heeft voorkeur voor de Griekse keuken.

Nederlanders houden van een boulevard

Nederlanders houden van een boulevard op hun vakantiebestemming. Slenteren langs winkeltjes en relaxen op een terras aan zee met een glaasje ouzo, een cocktail of Grieks biertje. We kiezen voor de Griekse keuken in tavernes en restaurants. Niet alleen traditionele Griekse gerechten als moussaka of stifado, maar Nederlanders ontdekken steeds meer de moderne Griekse keuken met ‘mezzedes’. Een trend is om gerechten met elkaar te delen en niet traditioneel te kiezen voor een voor- en hoofdgerecht. Op deze manier proeft men veel meer Grieks gerechten en geeft een maaltijd ook meer voldoening.

Strandvakantie Griekenland

Het klimaat van Griekenland behoort de tot best beoordeelde ter wereld en is geliefd bij Nederlanders. We kijken uit naar de lange zonnige dagen in de zomer en de zwoele zomeravonden. Zwemmen in de zee, tijd voor elkaar en relaxen op het strand. Ook de Griekse cultuur blijft hoog scoren bij Nederlanders tijdens hun vakantie. Niet alleen de archeologische bezienswaardigheden, zoals de Akropolis, maar ook traditionele dorpen, festivals en activiteiten winnen aan populariteit. Dichterbij de lokale bevolking voor meer beleving.