Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is ook in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen en tevens van verschillende merken. Er is wel verschil tussen Griekse yoghurt en Griekse stijl yoghurt. Bij deze laatste variant komt de yoghurt niet uit Griekenland, maar is het wel gemaakt volgens de Griekse stijl. Griekse yoghurt is gezond en bevat veel van de voedingsstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B-12 voor je rode bloedcellen, calcium voor je botten en spieren, probiotica voor je darmen en proteïne voor je botten, spieren, kraakbeen, huid en bloed.

Griekse yoghurt is gezond en een tip als ontbijt

Grieken eten de dikke yoghurt graag als ontbijt met bijvoorbeeld fruit, noten en honing. Wat is het verschil tussen deze dikkere yoghurt en de yoghurt die wij hier allemaal kennen? Onze Nederlandse yoghurt is dunner, bevat minder vet, heeft minder proteïne en meer suiker. Kortom de Griekse variant is gezonder en je kunt het ideaal gebruiken voor of bij je ontbijt. Griekse yoghurt is de enige yoghurt in een test van de universiteit uit Leeds onder 921 soorten die voldeed aan het lage suikercriterium. Creëer elke ochtend je eigen start van de dag en vul de yoghurt aan met vers fruit, walnoten en echte Griekse honing. Smaakvol, gezond, voedzaam en bovendien afwisselend.

Er zijn genoeg recepten te vinden met Griekse yoghurt. Tevens is deze zuivel de basis voor een goede tzatziki. Zoals al eerder beschreven kun je eindeloos combineren voor je ontbijt, maar het kan ook prima worden gebruikt in sauzen voor pasta, gerechten met kip, in soepen en salades.