2017 beste jaar ooit voor Grieks toerisme

17 april 2017 Bas Wanrooij
2017 best jaar ooit voor Grieks toerisme

2017 beste jaar ooit voor toerisme Griekenland

Dit jaar kan het beste jaar uit de geschiedenis worden voor het Grieks toerisme. Griekenland is populairder dan ooit als vakantiebestemming en vrijwel in alle landen is er groei in het aantal boekingen van vakanties in de eerste drie maanden van 2017. De Griekse minister van toerisme, mevrouw Elena Kountoura, spreekt over groeicijfers van 15% tot 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In Duitsland, Engeland, Rusland en Nederland worden Griekse bestemmingen volop geboekt. Ook vanuit nieuwe markten als Azië, Libanon, India en Israël komen meer toeristen naar Griekenland toe voor een vakantie.

Meer vluchten naar Griekenland

Het aantal vakantievluchten naar Griekenland neemt dit jaar fors toe. Van en naar de drukste Griekse luchthaven Athene zijn nieuwe vliegverbindingen met Amerika, het Midden Oosten en Azië. De lokale luchthavens van Kos, Rhodos, Mykonos, Santorini, Corfu, Kefalonia, Zakynthos en Lefkas (Aktion) krijgen ruim 150 nieuwe verbindingen met in totaal meer dan 6.000 extra vluchten in 2017.

14 regionale luchthavens in Griekenland die vorig jaar zijn overgenomen door Fraport, hebben recent nieuwe websites gekregen. Bezoekers krijgen nu de actuele aankomst- en vertrektijden te zien van vluchten en meer en betere informatie over de vliegvelden en hun voorzieningen. Het gaat o.a. om de airports van de vakantiebestemmingen Kos, Lesbos, Corfu, Samos, Santorini en Thessaloniki. Ook liggen de plannen klaar om deze 14 regionale vliegvelden een flinke upgrade te geven.

Vorig jaar meer dan 650.000 Nederlanders naar Griekenland

Vorig jaar was al een goed jaar voor het toerisme in Griekenland. Vanuit Nederland kwamen meer dan 650.000 toeristen aan op de Griekse vliegvelden en als er niets onverwachts gebeurd in de komende maanden, zal dit jaar de grens van 700.000 Nederlandse toeristen worden overschreden. Kreta is nog altijd de populairste Griekse vakantiebestemming onder Nederlanders.