500.000 Nederlanders naar Griekenland op vakantie

11 november 2013 Bas Wanrooij
Zandstrand van Kathisma op Lefkas

Zandstrand op de Griekse eilanden tijdens vakantie

Er reisden volgens het CBS in 2013 in totaal 584.000 Nederlanders naar Griekenland. Dit is een cijfer van het totaal aantal vakanties en niet alleen de vliegreizen. Korte verblijven en lange verblijven in het land zijn meegenomen in deze cijfers. De drukste jaren qua toerisme naar Griekenland waren volgens het CBS in 2007 en 2008. De jaren voor de economische crisis. Het Grieks Verkeersburo is optimistisch over de cijfers en Griekenland heeft in Nederland hiermee een marktaandeel van 3,2% op de vakantiemarkt. In totaal werd 50,8% van alle vakanties naar het buitenland geboekt in 2013. (Bron: CBS)

Meer Nederlanders naar Griekenland

We vliegen naar steeds meer bestemmingen in Griekenland vanuit Nederland, frequenter en ook vanaf lokale luchthavens. De mogelijkheden voor vakantie-adresjes worden steeds groter voor reizigers en daarbij zijn de prijzen in Griekenland zelf het afgelopen jaar omlaag gegaan. Lonely Planet heeft de Griekse eilanden als “best value travel destination 2014” aangeprezen door de lagere prijzen en dat de populaire trekpleisters kunnen worden bezocht met minder drukte. Een nieuwe opsteker voor Griekenland om volgend jaar meer toeristen te mogen ontvangen.

Grieks verkeersburo bedankt de reisbranche met concert

Op maandag 25 november organiseert de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme “The Other Side of Greece”. Vanaf 20.00 uur treedt Filippos Pliatsikas, één van meest karakteristieke artiesten uit Griekenland, op in Amsterdam. Het is een speciaal concert georganiseerd om de Nederlandse reisbranche en de media te bedanken voor het positieve jaar voor Griekenland. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, maar u kunt een mailtje sturen naar het Grieks Verkeersburo via gntoadmi@planet.nl als u het concert graag wilt bijwonen.