Druk last minute seizoen Griekenland

25 februari 2018 Bas Wanrooij

Druk last minute seizoen GriekenlandAl een paar jaar is de trend dat Nederlanders steeds korter voor vertrek hun vakantie boeken. Januari is traditioneel de drukste maand in de reisbranche, want dan is er nog volop keuze in bestemmingen en accommodaties.

Uit een recente poll op Griekenland.net onder 1.511 bezoekers van de website blijkt dat mei (18%) en juni (14%) de favoriete maanden zijn om een vakantie naar Griekenland te boeken. Het lijkt dus een druk last minute seizoen voor Griekenland te gaan worden dit jaar.

Mei en juni favoriet om vakantie te boeken

De maanden mei en juni zijn dit jaar de maanden waarin we in Nederland het liefst een vakantie naar Griekenland boeken. 32% van het aantal stemmen ging in totaal naar deze twee maanden. Januari volgt op de derde plaats met (13%) van de stemmen en ook september (11%) en april (10%) scoren goed. Opvallend zijn de maanden februari (4%) en maart (2%), die naar verhouding weinig de voorkeur krijgen om een reis vast te leggen.

De drie laatste maanden van het jaar vergaarden in totaal 12% van de stemmen om al heel vroeg je vakantie naar Griekenland vast te leggen. Eind oktober stoppen de directe vakantievluchten naar Griekse vakantiebestemmingen en in deze maanden worden voor het grootste gedeelte al vakantie voor het daaropvolgende jaar geboekt.

Eerste vakantievluchten al naar Griekenland

De eerste vakantievluchten zijn dit jaar al naar Griekenland geweest. In februari is gestart met rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol Amsterdam naar Heraklion op Kreta. Begin april gaan de eerste vluchten naar veel andere Griekse vakantiebestemmingen als Kos, Rhodos, Corfu en Zakynthos. Via Athene en Thessaloniki kun je het hele jaar door verder reizen naar de Griekse eilanden, dus ook in de wintermaanden, met binnenlandse vluchten.