Combineer Athene met Delphi en Loutraki

27 februari 2018 Bas Wanrooij

Orakel van DelphiWil je in het vroege voorjaar naar Griekenland afreizen dan is een combinatie van Athene met Delfi en Loutraki een tip. Het hele jaar door kun je vliegen op de luchthaven van Athene. Transavia vliegt zelfs dagelijks en in drie uur en twintig minuten sta je op het vliegveld van de Griekse hoofdstad.

Na een dag of twee à drie in Athene rijd je met een huurauto in twee uur (200 kilometer) naar het bergdorpje Arachova of Delphi in de regio Centraal Griekenland. Normaal gesproken ligt er daar sneeuw in de bergen in januari, februari of maart en kun je een dagje gaan skiën in de omgeving.

Arachova, het Orakel van Delphi en skicenter Parnassos

Het viel ons op dat er weinig toeristen in het gezellige bergdorp Arachova te zien zijn in de winter. Atheners zijn hier graag om een lang weekend te gaan wintersporten en ’s avonds, zeker in de Parnassos ski center Griekenlandweekenden, bruist het dorpje. Op 20 minuten rijden ligt Parnassos, het grootste en modernste ski-resort van Griekenland. De pistes starten op een hoogte van 1.650 meter en voor de liefhebbers kun je met verschillende skiliften naar een hoogte van 2.250 meter.

Is er in Arachova geen accommodatie meer beschikbaar of zoek je een voordeligere plaats om te overnachten, dan kun je naar het dorpje Delfi. Het ligt op 10 kilometer van Arachova en je kunt hier een bezoek combineren met het Orakel van Delphi. Niet alleen de archeologische vindplaats is hier bezienswaardig, maar ook zeker het Delfi museum met fraaie vondsten. Let op dat de archeologische site tot 15.00 uur is geopend en het museum tot 16.00 uur in deze tijd van het jaar.

Genieten in de thermische spa van Loutraki

Thermische baden (spa) van LoutrakiNa wat dagen in de omgeving van Delphi is een bezoek aan het kustplaats Loutraki een mogelijkheid. De trekpleister van Loutraki is de thermische spa, waar topsporters vanuit heel Griekenland naartoe reizen. De Loutraki Spa ligt verspreid over een oppervlakte van 5.000 m2 en maakt gebruik van natuurlijk bronwater uit de aardbodem. Het water heeft hier altijd een temperatuur van 30,5 tot 32,0 C en heeft een helende werking. Een tip om hier wat uurtjes door te brengen en te genieten van hydro massage, de sauna en de hamam De Loutraki Thermal Spa is het hele jaar door geopend.

Bijzonder is ook het Kanaal van Korinthe, welke op een steenworp afstand ligt van Loutraki. Hier kun je ook weer eenvoudig de snelweg op richting Athene en na iets meer dan een uur rijden met onze huurauto van Sixt waren we op de internationale luchthaven van Athene.