Last minute naar Griekenland deze zomer

27 juni 2020 Bas Wanrooij

Last minute naar Griekenland deze zomerDe astronomische zomer is dan wel begonnen, maar toch kunnen we momenteel nog niet naar Griekenland reizen. Vanaf 1 juli gaat dit veranderen en mogen we weer naar Griekenland, zonder een verplichte coronatest of lastige quarantainemaatregelen. Alle internationale vliegvelden in Griekenland zijn geopend en de vakantievluchten vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht worden weer opgestart naar met name de Griekse eilanden.

Vakanties die worden geboekt naar Griekenland gaan door

Reisorganisaties Eliza was here, Ross Holidays, Sunweb en TUI hebben hun last minute aanbod voor Griekenland deze zomer online staan. “Alle vakanties naar Griekse eilanden en het vasteland die op dit moment bij ons op de website staan kunnen worden geboekt en gaan dus ook door. Op onze website staat geen aanbod naar Griekenland dat niet door kan gaan. Als we naar bepaalde bestemmingen niet vliegen dan laten we dat mensen nu ook niet boeken. Dat is uiteraard wel onder het voorbehoud dat er niet opeens een Corona uitbraak op een bepaald eiland plaatsvindt.” aldus een woordvoerder van Sunweb.

Wat je van een vakantie naar Griekenland kunt verwachten

Veiligheid en service zijn deze zomer extra belangrijk en bij een pakketreis wordt hier extra aandacht aan gegeven. Wat kun je van reisorganisaties verwachten? Bij Sunweb staat veilig op vakantie voorop, bij Ross Holidays is het kleinschalig en persoonlijk, TUI publiceert de corona maatregelen (up-to-date) in Griekenland en bij Eliza was here is het kleinschalig en weg van de massa en onbezorgd genieten.

De zwembaden bij accommodaties zijn gewoon geopend, net als restaurants, tavernes en bars in dorpen en op vakantiebestemmingen. Ook de Griekse stranden zijn open voor toeristen en je kunt gewoon gaan zwemmen in de zee. Net als in Nederland wordt overal 1,5 meter afstand houden van elkaar geadviseerd. Het kan echter zijn dat een accommodatie deze zomer niet open gaat in Griekenland. Je reisorganisatie informeert je hierover en bied je zonodig een alternatief aan.

Last minute naar Griekenland

Het aanbod van last minute vakantie naar Griekenland is online vrij groot. Bekijk het aanbod van verschillende reisorganisaties voor de maanden juli, augustus, september en oktober: Sunweb heeft Ready to go deals met € 50,- korting per persoon en last minutes vanaf € 179,-, Eliza was here last minute adresjes, Ross Holidays vakanties in juli vanaf € 249,- en voordelige last minutes van TUI.

Het is belangrijk dat je zelf ook een goed gevoel hebt bij een vakantie naar Griekenland deze zomer. Bekijk de video van Transavia over een goede voorbereiding, veilig vliegen en wat te doen bij aankomst op je bestemming.