Echte Griekenlandfans

18 februari 2019 Bas Wanrooij

Echte GriekenlandfansIn Nederland en België wonen veel echte Griekenlandfans. Het is heel fijn dat we al sinds 2001 zo’n hechte en steeds groter wordende groep Griekenlandliefhebbers kunnen inspireren. Uit ons laatste onderzoek onder 1.500 bezoekers van Griekenland.net blijkt 56% al meer dan 10 keer naar Griekenland op vakantie is geweest. Het aantal verschillende bestemmingen dat men heeft bezocht verschilt. We zijn soms loyaal en verknocht aan een badplaats, dorp of accommodatie, maar als ontdekkers zien we ook graag andere Griekse bestemmingen.

De eerste keer Griekenland smaakt naar meer

Ruim 9% van de ondervraagden is slechts één keer naar Griekenland op vakantie geweest. Door de positieve ervaringen staat het vakantieland weer bovenaan hun lijstje voor een reis in 2019 of 2020. Vorig jaar gingen een record aantal Nederlanders en Belgen op vakantie naar de Griekse eilanden en het vasteland.

De overige 35% is nagenoeg gelijkmatig verdeeld onder de overige opties variërend van twee tot negen keer op vakantie naar Griekenland geweest. We houden van de gastvrijheid van de Grieken, hun gastronomie en we vinden het een veilig land (bron: imago-onderzoek Griekenland.net 2018). Bovendien is het van april tot en met oktober een ideale zon-, zee- en strandvakantiebestemming op korte vliegafstand van Nederland.

De echte Griekenlandfans

De echte Griekenlandfans zijn bijna het hele jaar met Griekenland bezig. Ze maken thuis graag Griekse gerechten voor familie en vrienden, versieren hun huis of tuin met Griekse decoraties en zoeken en boeken hun vakanties het liefst zo vroeg en vaak mogelijk. Tijdens hun reis spreken ze graag een paar woordjes Grieks en een huurauto mag niet ontbreken om zelf op ontdekking te gaan.