Meer dan 10 keer naar Griekenland

15 februari 2021

Meer dan 10 keer naar Griekenland op vakantieWe vroegen onze bezoekers hoe vaak ze al naar Griekenland zijn geweest. De afgelopen maanden zijn er 1.244 stemmen uitgebracht en hieruit blijkt dat de meeste bezoekers van Griekenland.net echte liefhebbers zijn. In totaal gaf 68,8% van de stemmers aan al meer dan 10 keer naar Griekenland te zijn geweest. En dat er nog vele vakanties naar de eilanden en het vasteland zullen volgen, als we weer mogen gaan.

Eén keer Griekenland smaakt naar meer

Het aantal Nederlanders dat één keer naar Griekenland is geweest is met 6,8% met ruime afstand als tweede gekozen. Een eerste kennismaking met het mooie Griekenland smaakt naar meer. Mede hierdoor zoekt men op Griekenland.net naar nieuwe inspiratie voor een volgende reis. Keuze genoeg in ieder geval. Het aantal stemmen voor twee tot acht naar Griekenland te zijn geweest is nagenoeg gelijk. Ze variëren van drie tot vier procent van het totaal aantal stemmen.

Kreta nog altijd nummer één

Kreta is al jarenlang favoriet en trekt jaarlijks de meeste Nederlanders aan voor een vakantie. Ze vliegen rechtstreeks op de luchthavens van Chania of Heraklion en van daaruit verder naar hun vakantiebestemming. Kos, Rhodos en Zakynthos zijn ook geliefd bij Hollanders, maar een vakantie op maat wint terrein. Denk aan eilandhoppen of verder doorreizen naar kleinere en afgelegen Griekse eilanden. Ook een autorondreis over de Peloponnesos is een alternatief.