Griekse kruiden populairste souvenir uit Griekenland

16 maart 2021 Bas Wanrooij

Souvenirs uit GriekenlandWelk souvenir neem jij graag mee uit Griekenland? Bezoekers van Griekenland.net gaven eerder al aan gemiddeld meer dan 10 keer naar Griekenland op vakantie te zijn geweest. Loyale Griekenlandfans zijn het, maar wat nemen ze graag mee uit hun Griekse vakantiebestemming? We vroegen dit aan 1.361 bezoekers de afgelopen periode. Griekse kruiden zijn het populairste souvenir uit Griekenland voor Nederlanders. We gebruiken ze voornamelijk om thuis Griekse gerechten mee te maken. Om zo een stukje Griekenland in huis te halen als we er zelf niet naartoe kunnen gaan.

Wat zijn Griekse kruiden

Griekse kruiden zijn gekozen als souvenir door 26% van de stemmers. Typisch verse Griekse kruiden van meestal de bladeren zijn bijvoorbeeld oregano, tijm, basilicum en mint. Ook zijn er gedroogde Griekse kruiden van andere delen van planten (spices) als kaneel, peper, kruidnagel en mastiha.

Olijfolie scoorde met 15% van het totaal aantal stemmen ook goed. Als je Griekse gerechten thuis wilt maken is deze Griekse olijfolie onmisbaar en dus geven toeristen aan ze vaak gecombineerd te kopen als souvenirs. Bij olijfolie wordt het meest gekozen voor de ‘extra vierge’ variant en een fraaie verpakking, als een mooie fles, speelt een steeds grotere rol bij deze aankoop.

Een Grieks drankje als souvenir

Souvenirs uit GriekenlandEen Grieks drankje nemen we ook graag me als souvenir uit Griekenland. Ouzo scoort bij 14% van de respondenten, maar ook Metaxa (6%) en Griekse wijn of bier (5%) vinden we lekker om thuis ook te drinken.

Lokale likeuren als Koum Quat, Tentura en Mastiha worden ook genoemd om het vakantiegevoel thuis te creëren. Veel Griekse eilanden of streken op het vasteland hebben wel een distilleerderij waar deze likeuren worden gemaakt. Ook leuk om zo’n distilleerderij te bezoeken tijdens je vakantie.

Koelkastmagneten en kalenders

Koelkastmagneten zijn nog altijd populair als souvenir uit Griekenland. Liefst 13% kiest hiervoor, al gebruiken we deze magneet tegenwoordig ook op andere plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afzuigkap. Gedrukte jaarkalenders verliezen terrein en wordt door 4% van de ondervraagden gekozen om thuis in het toilet, de keuken of in de gang te hangen.

50.000 Griekenlandfans op facebook

Wijn als souvenir uit GriekenlandAfgelopen weekend bereikte onze Facebookpagina van Griekenland.net de historische mijlpaal van 50.000 loyale Griekenlandfans. Dagelijks krijgt men iets moois of leuks uit Griekenland voorgeschoteld. Variërend van positief vakantienieuws tot inspiratie van Griekse vakantiebestemmingen.

Mooie foto’s van stranden en bezienswaardigheden wisselen nieuwsartikelen, handige tips van locals en leuke vragen af. Zo kom en blijf je in de juiste stemming voor je volgende reis naar Griekenland.