Folegandros beste eiland Europa

16 oktober 2020 Bas Wanrooij

Folegandros beste eiland Europa in 2020Folegandros is gekozen tot ’top island’ in Europa voor 2020. Ruim 600.000 lezers van Condé Nast Traveler kozen het Cycladen-eiland Folegandros als beste eiland van Europa dit jaar. In de top tien van Europa van het internationale reismagazine zijn liefst vijf Griekse noteringen terug te vinden. Iets waar Griekenland trots op mag zijn en een mooie opsteker voor het vakantieland in deze tijd.

Vijf Griekse eilanden in top 10 Europa

In de top 10 van beste eilanden in Europa is in 2020 plaats voor vijf Griekse eilanden. Folegandros voert de lijst aan dit jaar met een score van 96,38, gevolgd door Zakynthos (95,38) en Kreta (94,36). De hele top drie is dit jaar dus Grieks. Andere Griekse eilanden in de top 10 van lezers van Condé Nast Traveler zijn Mykonos (5) en Skiathos (7). Andere eilanden met een notering bij de beste tien van Europa zijn: Hvar, Jersey, Ischia, Mallorca en Bozcaada.

Folegandros wordt gezien als (bijna) net zo mooi als Santorini, alleen is het eiland een stuk minder toeristisch. Het heeft geen eigen luchthaven en je zult het eiland met een veerboot moeten bereiken. De notering van Skiathos in de top 10 zal voor Nederlanders ook worden gezien als verrassing. Het Sporaden-eiland wordt mede geroemd door haar mooie stranden en gezellige hoofdstad. Skiathos heeft wel een eigen internationale luchthaven en wordt in de zomermaanden rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.