Ikaria en Folegandros nieuwe bestemmingen Ross Holidays

4 november 2019 Bas Wanrooij

Ikaria en Folegandros nieuwe bestemmingen Ross Holidays in 2020Zoals we gewend zijn van Ross Holidays heeft de reisorganisatie uit Wijchen elk jaar wel één of twee nieuwe vakantiebestemmingen. Voor 2020 zijn de Griekse eilanden Ikaria en Folegandros aan het toch al uitgebreide Griekenlandpakket toegevoegd. Ook is Samos terug van weggeweest met het vertrouwde aanbod accommodaties en eigen reisleiding op het eiland volgend jaar.

Naar de Blue Zone Ikaria

De gezonde levensstijl van bewoners van het Griekse eiland zorgt er mede voor dat hier één op de drie mensen ouder worden dan 90 jaar. Ikaria is één van de vijf Blue Zones ter wereld. Alleen dit maakt de bestemming al interessant om een kijkje te gaan nemen. Je vliegt eerst naar Athene en daarvandaan verder met een binnenlandse vlucht naar het Griekse eiland. Vanuit Ikaria kun je een dagtochtje maken naar Fourni of het westen van Samos. Voor 2020 biedt Ross Holidays drie accommodaties aan in het kustplaatsje Faros.

Onbekend Folegandros

Tussen Santorini en Milos ligt het wellicht nog wat onbekende Folegandros. Een Cycladen-eiland dat alleen over het water te bereiken is, met slechts drie dorpen. Zoals zoveel andere Cycladen is ook Folegandros rotsachtig met weinig vegetatie. Gezelligheid in de dorpen, geen massa-toerisme en enkele mooie stranden. Ross Holidays biedt vijf accommodaties aan op het eiland. Je vliegt eerst naar Santorini en van daaruit vaar je door naar Folegandros.