Griekenland in top 10 droombestemmingen

28 april 2014 Bas Wanrooij
Griekenland in top 10 droombestemmingen strand

Griekenland droombestemming – baai en strand

Volgens bezoekers van Tripadvisor hoort Griekenland in de top 10 van droombestemmingen 2014. Dat vinden wij natuurlijk ook. Meer dan 50.000 bezoekers uit verschillende landen brachten hun stem uit in de TripBarometer 2014. Het is wereldwijd jaarlijks het grootste onderzoek op dit gebied en vond plaats in februari en maart van dit jaar.

Griekenland droombestemming

Op de vraag “welke landen zou je het liefste willen bezoeken in de komende 24 maanden als geld geen rol speelt?” werd het meeste gekozen voor de Verenigde Staten, Frankrijk, Nieuw Zeeland, de Caribbean, Griekenland, Japan, Spanje en Zwitserland. Amerikanen kozen in hetzelfde onderzoek ook voor Griekenland in hun top 10. Argentijnen hebben Griekenland zelfs bovenaan hun verlanglijstje geplaatst.

15,5% meer toeristen naar Griekenland in 2013

Griekenland in top 10 droombestemmingen kerkje

Griekenland droombestemming – wit kerkje

In 2013 zijn er in totaal 15,5% meer toeristen aangekomen op de internationale luchthavens van Griekenland. Vanuit de EU steeg het aantal vakantiegangers naar het land in totaal met 7,5%, terwijl het aantal bezoekers uit niet EU landen zelfs met 13,9% steeg vorig jaar. Dit zijn cijfers van de Bank of Greece. De toename van het aantal toeristen naar Griekenland was vooral te zien vanuit Nederland, maar ook Rusland, Duitsland, Servië, Polen en Italië.  Daar tegenover staan tegenvallende cijfers uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Noorwegen en Cyprus.

Meeste Duitsers op vakantie naar Griekenland

Duitsland heeft een marktaandeel van 12,7% van alle toeristen die naar Griekenland op vakantie gaan en is daarmee wederom de nummer één. Ook vanuit het Verenigd Koninkrijk komen veel vakantiegangers naar Griekenland. 10,3% van alle toeristen kwam hier in 2013 vandaan. Overigens een daling van 3,9% ten opzichte van 2012. Rusland (7,5%), Frankrijk (6,4%) en Italië (5,4%) zijn de andere belangrijkste landen voor Griekenland qua toerisme in de top vijf.