Griekenland in top vier droombestemmingen

15 januari 2021 Bas Wanrooij

Griekenland in tp vier droombestemmingenGriekenland is in 2021 een plaatsje gestegen in de top 10 van droombestemmingen in de Europa. Het jaarlijkse onderzoek laat de tien populairste Europese bestemmingen zien waar we graag op vakantie willen gaan. Net als vorig jaar voert Spanje de lijst aan gevolgd door Italië en Frankrijk. Griekenland is dit jaar op de vierde positie terug te vinden.

Griekenland plaatsje omhoog

Niet alleen Griekenland doet het goed bij lidstaten van de Europese Unie als droombestemming. Ook Nederland (8) staat in deze top 10. Nieuwe binnenkomer is Turkije, die Oostenrijk dit jaar uit de top tien zet. Onze oosterburen hebben stuivertje gewisseld met de Grieken en onze zuiderburen staan nog niet in dit lijstje.

Andere EU-landen die het dit jaar goed doen als vakantiebestemmingen zijn Groot Brittanië, Portugal en Kroatië. Griekenland trekt vooral veel toeristen met haar eilanden. De Griekse gastvrijheid, keuken en de relaxte sfeer worden genoemd als trekpleisters. In Covid-19 tijden zien vakantiegangers ook reismogelijkheden naar de kleinere meer afgelegen eilanden als Amorgos en Milos. Hier is afstand houden geen probleem en komen ook geen hordes toeristen.

Griekse eilanden enige ‘groene’ gebied in Europa

Veel Griekse eilanden kleuren op de ECDC Covid-19 kaart van de Europese Unie al vier weken groen. Het is momenteel het enige groene gebied in Europa op deze kaart, die als reisadvies voor de regeringen van de lidstaten wekelijks wordt ge-update.