7 tips voor Santorini

25 april 2014 Bas Wanrooij
Tip voor Santorini Oia

Tip op Santorini bezoek Oia

Een vakantie naar Santorini is iets speciaals. het is namelijk geen traditioneel Griekse eiland, maar echt een eiland op zich met schitterende uitzichten, prachtig witgekalkte huisjes, blauwe koepeldaken van de kerkjes en veel wijngaarden. We geven je graag onze tips voor Santorini.

Toeristen van over de hele wereld komen graag naar Santorini. Cruiseschepen liggen voor de kust en sieren de foto’s van vakantiegangers. Met veerboten heeft het Cycladen-eiland zeer goede verbindingen met andere Griekse eilanden en het eiland heeft een internationaal vliegveld.

Wat mag je niet missen tijdens je vakantie op het eiland. Dit zijn de 7 tips voor Santorini.

1. Oia – is een zeer bijzondere plaats op Thira. Niet alleen de zonsondergang is een tip om hier te zien, maar een wandeling door het dorpje en dan vooral door de smalle straatjes naar beneden is een echte aanrader. Drink een kop koffie in Oia op een terrasje met een schitterend uitzicht. Als je wilt dineren op een goede locatie voor de “sunset”, dan is het aan te raden of om vooraf een tafeltje te reserveren of ruim op tijd te gaan zitten.

Tip voor Santorini is Imerovigli

Tip tijdens je vakantie op Santorini Imerovigli

2. Imerovigli – is een dorpje aan de rand van de caldera tussen Fira en Oia in. Maak een wandeling langs de krater en neem de tijd voor een drankje op één van de terrasjes hier. Het uitzicht vanuit Imerovigli is zeer mooi en het is hier wat rustiger dan in Oia.

3. Akrotiri – is de archeologische bezienswaardigheid van Santorini. De ruïnes van de zeer oude stad kun je dagelijks bezichtigen en in Akrotiri krijg je een goed en mooi beeld van een belangrijk stukje geschiedenis van het eiland.

4. Fira – is de hoofdstad en ondanks dat het stadje minder aantrekkelijk is dan Oia en Imerovigli is ook hier genoeg te zien. Langs de boulevard van Fira zijn gezellige en trendy terrasjes, verschillende kerken en je kunt in de straatjes hierachter prima shoppen. Leuk is het om met de kabelbaan naar beneden te gaan. Te voet kan ook, maar bezint eer ge begint.

5. Bezoek een wijnhuis – op Santorini. Het kan eigenlijk niet missen en je vindt er op het eiland behoorlijk wat. Santo Wines, Boutari en vele andere Griekse wijnhuizen kun je op het eiland bezoeken. Proef de wijnen, krijg een rondleiding en bezichtig de wijngaarden. Bovendien een leuke en lekkere souvenir voor thuis.

Tip voor op Santorini Akrotiri

Tip om te bezoeken op Santorini Akrotiri

6. Red beach – is het opvallendste strand van het eiland. Niet het mooiste, maar zeker een bezoekje waard. De grote roodkleurige berg direct achter het strand geven het strand de unieke uitstraling. Ook het zand zelf is rood- en donkerkleurig. Heerlijk om even een koele duik te nemen na een bezoek aan Akrotiri bijvoorbeeld.

7. Kameni eilanden – voor de kust van Santorini zijn populair voor een bootexcursie. Inderdaad een tip om te gaan doen als je hier bent. Je kunt hier zwemmen in de warmwaterbronnen en bovendien heb je een mooi uitzicht op Fira en Oia. Vanaf de boot kun je prachtige foto’s maken. Een excursie kun je bijna overal boeken en de bootjes varen meerdere keren per dag uit.