Griekenland in top 10 Global Beachfront Awards

27 augustus 2014 Bas Wanrooij
Griekenland in top 10 Global Beachfront Awards

Anthemus Sea beach & Spa hotel Griekenland

Wat al te graag presenteren hotels, villa’s en appartementen zich als een accommodatie direct aan zee. The Beachfront Club doet jaarlijks wereldwijd onderzoek naar landen en bestemmingen met de meeste hotels die letterlijk direct aan het strand liggen. Thailand blijkt dit jaar de absolute nummer één met liefst 1.250 “beachfront” hotels. Amerika (1.016) en Mexico (943) zijn respectievelijk de nummer twee en drie in de top 10 Global Beachfront Awards. Griekenland staat op de zesde plaats in deze lijst met 576 beachfront hotels.

Griekenland na Spanje bij Global Beachfront Awards

In de lijst van tien landen met de meeste hotels direct aan het strand laat Griekenland in Europa alleen Spanje voor zich. Net als bij de Blue Flag Beaches voert Spanje, met 736 beachfront hotels, deze lijst namens Europa aan. Italië sluit de Europese top drie met 528 hotels direct aan het strand.

Kreta in top drie Global Beachfront Destination Awards

Op Kreta staan de meeste hotels direct aan het strand in Griekenland. Het eiland heeft dit jaar in totaal 194 beachfront hotels. Een marktaandeel van 33,7% in Griekenland. Kreta staat hiermee op de derde plaats in de top 10 van Global Beachfront Destinations Awards. In Europa is het zelfs de bestemming met de meeste hotels direct aan het strand. Koh Samui (Thailand) en Riviera Maya (Mexico) voeren dit jaar de top 10 van Global Beachfront Destinations aan.