5x Griekenland in top 10 beachfront hotels

12 juli 2018 Bas Wanrooij

Beachfront Hotels GriekenlandEr worden wereldwijd nogal wat onderzoekjes gedaan en positieve resultaten voor Griekenland lichten we maar al te graag toe. Zo heeft Travelmyth een onderzoek gedaan naar de meeste beachfront hotels op eilanden in de Middellandse Zee.

Siciliië heeft de meeste hotels aan zee of aan het strand van alle eilanden in dit gebied. Met 735 beachfront hotels blijft het grootste Mediterrane eiland Kreta (677) en Cyprus (309) voor in de top drie van 2018.

Beachfront hotels Griekenland

Beachfront hotels mogen door een weg worden gescheiden van het strand, maar niet door andere gebouwen. Ze liggen dus direct aan zee, je moet vanuit het hotel het strand op kunnen komen en mogelijkheid hebben om in zee te zwemmen. Kreta heeft met 677 beachfront hotels de meeste hotels en accommodaties aan het strand in Griekenland. In heel Griekenland zijn er in totaal 3.004 beachfront hotels genoteerd en het grootste Griekse eiland heeft 22,5% van deze hotels in handen.

Op Kreta heeft het departement Chania met 229 hotels aan het strand de meeste noteringen op het Griekse eiland. ook Heraklion (166), Rethymnon (150) en Lassithi (132) hebben meer dan 100 hotels direct aan zee en het strand.

20.000 beachfront hotels wereldwijd

Ook Corfu (6), Rhodos (7), Naxos (9) en Zakynthos (10) zijn terug te vinden in de top 10 beachfront villas op Mediterrane eilanden in 2018. Met vijf noteringen is Griekenland hofleverancier in dit lijstje. Italië heeft met Sicilië en Sardinië twee noteringen en Frankrijk, Spanje en Cyprus hebben allemaal één notering.

Travelmyth heeft wereldwijd 20.000 beachfront hotels gespot. In totaal heeft de hotelzoekmachine 1,7 miljoen hotels online staan.