7 mooiste stranden van Lefkas

30 augustus 2014 Bas Wanrooij

Het Griekse eiland Lefkas is een paradijs voor strandliefhebbers. Zo is Porto Katsiki inmiddels wereldberoemd en staat Egremni al jaren in de lijst van mooiste stranden van Europa en zelfs ter wereld. Veel mooie stranden vind je langs de wat ruigere westkust van het eiland, maar ook bij Nidri (aan de oostkust) liggen paradijselijke stranden op de eilandjes voor de kust. Een geliefde plek bij zeilers.

Als je op Lefkas op vakantie bent geweest heb je zeer waarschijnlijk meerdere stranden uit onze top zeven al gezien. Heb je eigen aanvullende favoriete beaches op Lefkada dan kun je deze als tips onderaan de pagina toevoegen. Voor wie de reis naar Lefkas nog moet beginnen, een moment om alvast in de vakantiestemming te komen. Dit zijn de 7 mooiste stranden van Lefkas.

Egremni beach op Lefkas mooiste strand1. Egremni – is het mooiste strand van Lefkas en het uitzicht als je komt aanrijden is spectaculair. Het laatste stuk naar het strand moeten je lopen via een trap naar beneden. Egremni is in lengte ongeveer twee kilometer langen je hebt hier altijd wel een plekje.

Het zand is wit en de kleur van de zee exotisch blauw. Egremni op Lefkas staat ook dit jaar in de top 25 stranden van Europa en is één van de mooiste stranden van Griekenland.

Porto Katsiki beach op Lefkas2. Porto Katsiki – is het bekendste strand van Lefkada. De foto van Porto Katsiki is te zien op menig ansichtkaart en Griekse kalender. De weg hierheen is goed en ook hier dien je het laatste stuk te voet af te leggen via een trap naar het strand.

Op de parkeerplaats kun je versnaperingen kopen in kantina’s en het strand bestaat uit kleine witte kiezels met steile hoge zandrotsen op de achtergrond en azuurblauw zeewater.

Kathisma beach op Lefkas3. Kathisma – is een populair zandstrand bij de Grieken zelf en in de zomer erg druk. Je kunt met de auto bijna tot aan het strand rijden en Kathisma beach is zeer goed georganiseerd. Hier vind je vele beach bars langs het strand en op het strand zonnebedden en parasols die je kunt huren.

In de zomer draaien internationale DJ’s zowel overdag als ’s avonds in de strandtenten. Kathisma is een langgerekt zandstrand en eenvoudig te bereiken met de auto.

Lefkas vakantie Pefkoulia beach4. Pefkoulia – is één van de twee fraaie zandstranden bij Agios Nikitas. Ook Milos beach, het andere strand bij Agios Nikitas, is zeer aan te bevelen om te bezoeken voor een relax dagje aan zee tijdens je vakantie op Lefkas. Pefkoulia is minder groot dan Kathisma en eenvoudig te bereiken met de auto.

Op het strand kun je strandstoelen en parasols huren en parkeren kun je dichtbij het strand. In de zomer is er ook een kantina.

Ponti beach Lefkas mooiste stranden van Lefkas5. Ponti beach – is het grote strand bij Vassiliki in het zuiden van Lefkas en wordt ook “surfers beach” genoemd. Er staat namelijk altijd wel wind. Het lange zandstrand is bijzonder kindvriendelijk door de langzaam aflopende zeebodem.

Ponti beach is goed georganiseerd met verschillende tavernes langs het strand en op het strand ligbedden en parasols, die je kunt huren. In de baai kun je watersporten en windsurfen.

Mili beach op Lefkas6. Mili beach – het strand met oude windmolens langs het strand is één van de mooie stranden bij Lefkas-stad. Andere eigenlijk aangrenzende stranden hier zijn Kastro, Gira en Agios Giannis. Ze zijn alle vier prachtig, maar de molentjes langs het strand van Mili hebben iets speciaals.

Met de kinderen kun je het beste naar Gira beach gaan. De wind waait hier namelijk een stuk minder hard. Ook Mili beach, na een mooie wandeling, is een Blue Flag Beach op Lefkada.

Mooiste stranden van Lefkas bij Nidri Skorpios eiland7. Nidri – is het gezelligste dorp in de zomer op Lefkas en heeft ook mooie eigen stranden. De meeste zijn goed georganiseerd met beach bars, ligbedden en parasols. De zee is aan deze kant van het eiland bij Nidri eigenlijk altijd rustig.

Tip om een bootje te huren en zelf op zoek te gaan naar de verborgen strandjes op de eilanden voor kust als Meganisi en Skorpios.