Griekenland winnaar bij World Travel Awards

5 oktober 2022 Bas Wanrooij
Griekenland bij winnaars World Travel Awards 2022

Domes Norez Chania Autograph Collection op Kreta

Griekenland is in de prijzen gevallen bij de 29e editie van de World Travel Awards. De gala-ceremonie van dit grote evenement in de reiswereld was begin oktober op het Spaanse eiland Mallorca. Griekenland is dit jaar winnaar van maar liefst 17 Europese Travel Awards. Hoofdstad Athene sleepte de prijs voor Europa’s toonaangevende culturele stad in de wacht. De regio Attika, rondom Athene, won de prijs van toonaangevende bestemming voor duurzaam toerisme in Europa. De overige 15 Griekse prijswinnaars in 2022 zijn hotels en resorts.

Winnende hotels op Kreta, Chalkidiki, Mykonos, Santorini en Corfu

Hotels en resorts op Kreta ontvingen de meeste awards dit jaar; namelijk vijf. In de badplaats Elounda vielen diverse luxe resorts in de prijzen, zoals Domes of Elounda Autograph Edition (beste luxueuze familie resort van Europa). Het luxueuze Domes Norez Chania Autograph Collection, nabij de stad Chania, wint de award als toonaangevend resort voor huwelijksreizen in Europa. Op Chalkidiki is het Sani Resort, net als vorig jaar, gekozen tot het beste toonaangevende familie-resort van Europa.

Op Santorini is het Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa gekozen tot beste boutique resort van Europa dit jaar. Het beste toonaangevende boutique hotel van 2022 is Kivotis Resort op Mykonos geworden. Ook op het Ionische eiland Corfu viel een hotel in de prijzen tijdens de World Travel Awards. Het Domes Miramare, a Luxury Collection Resort wint de prijs van Europe’s Leading Luxury Resort 2022.