Griekse hotels bij Tripadvisor Travelers’ Choice Awards 2015

26 januari 2015 Bas Wanrooij
Sani Beach Resort Chalkidiki Tripadvisor Travelers Choice Awards 2015

Tripadvisor Travelers’ Choice Awards – Sani Beach

Meerdere hotels in Griekenland zijn gewaardeerd met een Travelers’ Choice Award van Tripadvisor in 2015. De jaarlijkse verkiezing van bezoekers van Tripadvisor begint een prestige kwestie te worden voor hoteleigenaren. In totaal staan er dit jaar acht Griekse hotels in vijf van de acht verschillende categorieën genoteerd. Santorini is met drie hotelnoteringen hofleverancier namens Griekenland, maar ook Rhodos, Chalkidiki. Zakynthos en Evia staan erbij.

Griekse hotels bij beste ter wereld

In de top 25 van beste kleine hotels ter wereld staat Astra Suites, in Imerovigli op het eiland Santorini, op de 21e plaats. Een kleinschalig hotel met een adembenemend uitzicht op de caldera van het vulkaaneiland. In de lijst van beste 25 gezinshotels ter wereld hebben drie Griekse hotels een Tripadvisor Award gewonnen. Op de vijfde plaats vinden we het luxe Sani Beach resort op Kassandra in Chalkidiki, op de vijftiende plaats Holiday Village Rhodos in Kolimbia en het prachtige Club Med Gregolimano resort in Edipsos op Evia op de 21e plaats terug.

Club Med Gregolimano Evia bij TripAdvisor Travelers' Choice Awards 2015

Tripadvisor Travelers’ Choice Awards – Club Med Evia

Bij de 25 meest romantische hotels ter wereld mag Santorini als bestemming niet ontbreken. Bezoekers van Tripadvisor denken er net zo over en op de 7e plaats vinden we Anastasis Apartments in het schitterende Oia terug. Op de 25e plaats staat het luxe Lindos Blu in Lindos op het eiland Rhodos.

Volgens bezoekers van Tripadvisor is Zante Star in Tsilivi één van de 25 beste voordelige hotels ter wereld. Zante Star staat op de 22e plaats. Ook bij de beste 25 B&B’s en pensions wereldwijd is een Griekse notering terug te vinden. Namelijk Aenaon Villa’s in Imerovigli op Santorini op plaats 21.

Griekse hotels bij beste van Europa

Niet alleen wereldwijd, maar ook per continent en zelfs per land (niet alle landen) zijn de top 25’s Tripadvisor Travelers’ Choice Awards 2015 gemaakt. In de Europese lijsten komen in totaal 25 Griekse hotels voor in alle acht verschillende categorieën. In de top 25 van meest romantische hotels van Europa zijn er zelfs zeven Griekse noteringen, in de top 25 van beste gezinshotels van Europa vier stuks en Griekenland heeft ook vier noteringen in de top 25 van beste kleine hotels en in de top 25 van beste voordelige hotels in Europa.