Groei aantal toeristen naar Griekenland in 2014

10 juli 2014 Bas Wanrooij
Groei aantal toeristen naar Griekenland 2014

Athene groei toeristen in 2014

In de eerste helft van 2014 zijn er 760.000 meer toeristen naar Griekenland gekomen (bron: SETE). Een groei van meer dan 17% ten opzichte van vorig jaar dezelfde periode.

Athene alleen al trok meer dan 400.000 extra vakantiegangers van januari tot en met juni. Een stijging van bijna 33% ten opzichte van 2013. ook Kalamata, Samos en Chania lieten mooie groeicijfers zien.

Op weg naar 19 miljoen toeristen in 2014

Griekenland kan door deze positieve ontwikkelingen groeien naar een nieuw record wat toeristen betreft. Het vakantieland ligt op een schema om 19 miljoen toeristen te verwelkomen dit jaar. Tel je hier de toeristen bij op die een cruise maken in Griekenland, dan kom je boven de 21 miljoen uit. Athene is in trek voor een stedentrip door de aantrekkelijk tarieven van de hotels, de lage prijzen in de horeca en de vele bezienswaardigheden. Verschillende archeologische bezienswaardigheden hebben bovendien langere openingstijden van april tot en met oktober.

Kalamata airport groeit met 59%

Het aantal passagiers op de internationale luchthaven van Kalamata (Peloponnesos) groeide in de eerste zes maanden met liefst 59%. Ook de vliegvelden van Santorini (+26%), Chania (+24%) en Samos (22%) lieten groeicijfers zien. Samos was vorig jaar de enige luchthaven in Griekenland met een daling van het aantal vakantiegangers en zit nu dus weer in de lift. Santorini liet in mei een groei zien van 42% en de luchthaven hoorde in die maand bij de grootste stijgers van Europa. In totaal groeide het aantal toeristen via de internationale luchthavens in Griekenland, zonder Athene, van 3,2 miljoen naar 3,6 miljoen in de eerste helft van dit jaar.