Santorini beste eiland ter wereld

7 juli 2014 Bas Wanrooij
Santorini beste eiland ter wereld in 2014

Santorini beste eiland ter wereld in 2014

Volgens de lezers van het magazine Travel + Leisure is Santorini het beste eiland ter wereld in 2014.  Vorig jaar stond het Griekse eiland nog op de vierde plaats in de top 10. Het is overigens het enige Europese eiland in de top tien van het reismagazine.

Maui en Kauai op Hawaii zijn respectievelijk de nummer twee en nummer drie uit het lijstje van beste eilanden van Travel + Leisure.

Drie Griekse eilanden in top 5 van Europa

In de top vijf van beste eilanden van Europa staan maar liefst drie Griekse eilanden. Op de eerste plaats natuurlijk Santorini, maar ook Kreta (3) en Mykonos (5) zijn gekozen door de lezers van het reismagazine. In de top 15 van beste grote hotels in Europa staat het Hotel Grande Bretagne In Athene op de 13e plaats.

20 miljoen toeristen naar Griekenland in 2018

Griekenland mag in 2018 20 miljoen toeristen uit het buitenland verwachten volgens de calculaties van BMI (Business Monitor International) gebaseerd op de cijfers van het derde kwartaal in 2014. Vorig jaar kwam BMI op 15,8 miljoen toeristen uit, die Griekenland bezochten vanuit een ander land. Men gaat uit van een jaarlijkse groei van 5% tot en met in ieder geval het jaar 2018. Corfu verwelkomde in de maand juni 13,2% meer toeristen en het aantal toeristen op de luchthaven van Rhodos steeg in deze maand met 10,9% ten opzichte van vorig jaar.