In de schoolvakanties naar Griekenland

2 maart 2018 Bas Wanrooij

In de schoolvakanties naar GriekenlandVeel van ons zijn gebonden aan de schoolvakanties om naar Griekenland op vakantie te gaan. Niet alleen families met kinderen, maar ook docenten en de bouwlieden bijvoorbeeld hebben hier mee te maken. De vakanties in Nederland zijn ingedeeld in verschillende regio’s om de overlap en drukte wat te spreiden. In de bouwvakperiode is dit voor heel Nederland gelijk. Hoe kun je nu in deze drukke periodes voordelig naar Griekenland op vakantie? Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties dan zijn er altijd wel last minute aanbiedingen te vinden naar de Griekse eilanden en het vasteland van Griekenland.

In de zomervakantie naar Griekenland

De zomervakantie is de drukste periode voor reizen naar Griekenland. In de maanden juli en augustus zijn de vakanties bij reisorganisaties duurder en is het aanbod beperkt. Een tip is om zo snel mogelijk je vakantie naar Griekenland voor de zomer te boeken. Je hebt dan niet alleen volop keuze in zowel bestemmingen als accommodaties, maar je kunt met een beetje vergelijken ook een voordelige reis vinden. Een last minute kort voor vertrek kan natuurlijk ook, al is de keuze dan wel minder.

Andere mogelijkheid is om zelf een pakketreis samen te stellen. Kijk regelmatig op websites van vliegmaatschappijen als Ryanair, Transavia en TUI fly of er voordelige vliegtickets worden aangeboden. Easyjet vliegt alleen in juli en augustus naar Corfu en Rhodos vanaf Schiphol Airport en hier zijn nog weleens voordeeltjes te halen. Boek je accommodatie rechtstreeks bij de eigenaar van een appartement of hotel in Griekenland. Andere mogelijkheid is via Trivago, waar heel veel accommodaties op worden vergelijken.

In de meivakantie of herfstvakantie naar Griekenland

De mei- en herfstvakantie zijn ook officiële schoolvakanties in Nederland. In beide periodes kun je naar Griekenland op vakantie. Voordelig op vakantie in deze reistijd kun je vanaf een luchthaven net over de grens. België en Duitsland hebben in deze maanden geen schoolvakanties en vliegtickets zijn online volop te vinden. Vanuit Nederland een zelf samengestelde reis of pakketreis boeken is meestal ook goedkoper om dit zo vroeg mogelijk te doen. Al is er tegenwoordig ook genoeg aanbod vlak voor vertrek. Als je zekerheid wilt hebben van mooi weer in deze vakantieperiodes, dan is wachten tot op het laatste moment een optie.