Zomervakantie Griekenland

25 maart 2021 Bas Wanrooij

Zomervakantie Griekenland 2021Hoe ziet jouw favoriete zomervakantie in Griekenland eruit? Met je voeten in het zand en een boek in de hand, wandelschoenen aan en de natuur in of relaxen op een terras ergens aan de kust met kabbelend zeewater en genietend van je uitzicht. Zomer in Griekenland daar kijken we nu al naar uit.

Augustus is de drukste reismaand in Griekenland. De Grieken hebben dan zelf ook vakantie en trekken er graag op uit. Naar familie toe of even een weekje naar de kust voor de nodige verkoeling en ontspanning. De meeste Nederlanders reizen in juli en augustus naar de Griekse eilanden of het vasteland. Kreta is onze zomerfavoriet en kleinere, vaak nog onbekende eilanden als Milos en Ithaki, zijn in trek. Eilandhoppen, meerdere eilanden combineren in één vakantie, biedt nieuwe mogelijkheden en wint aan populariteit onder Nederlanders. Het wordt gezien als maatwerkreis naar je Griekse droombestemmingen. En het is weer eens wat anders.

In de ‘grote vakantie’ naar Griekenland

We noemen het ook wel de ‘grote vakantie’. Een periode, waarin we lang achter elkaar vrij zijn van school en vrij vragen van werk. Ons kabinet heeft dan geen geplande vergaderingen en zelf noemen ze dit verlof ook wel zomerreces. In Nederland is de zomerperiode voor schoolvakanties opgesplitst in drie verschillende overlappende gedeeltes. Zomer in Griekenland

Het zijn de regio’s noord, midden en zuid. Scholen in het noorden van Nederland hebben als eerste vakantie deze zomer: van 10 juli tot en met 22 augustus. Ben je woonachtig in regio midden en heb je schoolgaande kinderen? Dan heb je een zomerbreak van 17 juli tot en met 29 augustus. Het zuiden van Nederland krijgt als laatste vakantie dit jaar namelijk: van 24 juli tot en met 5 september.

13 á 14 zonuren per dag

De zomervakantie is de warmste periode in Griekenland. In juli en augustus heb je de minste kans op neerslag in het Zuid-Europes land en schijnt de zon hier gemiddeld 13 of zelfs 14 uur per dag. Tevens is dit de periode, waarin alles is geopend en het leven voornamelijk buiten plaatsvindt. Wordt het in 2021 zomervakantie Kos, zomervakantie Zakynthos of een andere Griekse bestemming? Wij hebben er vertrouwen in dat we deze zomer weer mogen vliegen; net als vorig jaar. Toen konden we in juli, augustus en gedeeltelijk in september reizen naar het buitenland.

Last minute zomervakantie Griekenland

Zomer op de Griekse eilandenVroegboeken van een vliegvakantie Griekenland is voor deze zomer minder populair gebleken. Dit is logisch gezien de omstandigheden rondom Covid-19 en het gebrek aan perspectief. Wanneer boek jij je Griekenland vakantie?

Een last minute reis ligt voor de hand, maar als je nu zoekt en boekt, dan heb je nog volop keuze. En met een pakketreis van een reisorganisatie, die aangesloten is bij ANVR en SGR, krijg je zekerheid. Als je reis niet door kan gaan door een negatief reisadvies, geven (veel van) deze touroperators bovendien je geld terug.