3 Griekse stranden bij beste van Europa

5 maart 2018 Bas Wanrooij

3 Griekse stranden bij beste 25 van EuropaJaarlijks stelt Tripadvisor lijstjes samen van de beste 25 stranden ter wereld, van Europa en indien mogelijk zelfs per land. Bezoekers stemmen op hun favoriete stranden en zo worden de Travellers’ Choice awards samengesteld. Elk jaar weer is het een verrassing welke stranden in de prijzen vallen.

Net als vorig jaar is Elafonisi beach op Kreta verkozen tot het mooiste strand van Griekenland. In de wereldwijde top 25 is Elafonisi de enige Griekse notering en we vinden het strand terug op de elfde plaats.

Elafonisi beach op Kreta mooiste van Griekenland

In de top 25 beste stranden van Europa vinden we Elafonisi in het zuidwesten van Kreta terug op de tweede plaats. Balos beach, ook op Kreta, staat op plaats acht en Simos beach op het eiland Elafonissos stijgt in 2018 van plaats 20 naar nummer 11 in de gerenommeerde lijst. Agios Pavlos beach op Rhodos en Kleftiko op Milos zijn dit jaar niet in de prijzen gevallen en komen niet in de top 25 van Europa meer voor.

Opvallend is dat ook dit jaar prachtige stranden in Griekenland, zoals Myrtos beach op Kefalonia, Egremni beach op Lefkas, Shipwreck beach op Zakynthos, Voutoumi beach op Anti-Paxos en Kavourotrypes beach in Chalkidiki niet eens bij de beste 10 stranden van Griekenland worden genoemd.

Spanje heeft mooiste strand van Europa

Net als in 2017 is La Concha beach in San Sebastian in Spanje verkozen tot het mooiste strand van Europa door bezoekers van Tripadvisor dit jaar. Falésia beach in Portugal sluit de top drie van Europese stranden in 2018 af.