Je eigen zeilvakantie bij Lefkas

20 februari 2017 Bas Wanrooij
Je eigen zeilvakantie bij Lefkas in Griekenland

Je eigen zeilvakantie bij Lefkas en Ionische eilanden

Net als Nederland is Griekenland ook onlosmakelijk verbonden met de zee. De talloze Griekse eilanden en havenplaatsen op het vasteland zijn met elkaar verbonden door een netwerk van veerdiensten.

Bij de Ionische eilanden, langs de westkust van Griekenland, is zeilen populair en het eiland Lefkas is een veel gekozen startpunt of tussenstop van een zeilvakantie. Ben je geen ervaren zeiler, dan is een georganiseerde zeilvakantie in Griekenland (met schipper) een goede optie om de kustlijn van Epirus en de Ionische eilanden te ontdekken.

Zeilen met of zonder schipper

Als je weinig of geen zeilervaring hebt is een schipper op je zeilboot een must. Heb je zelf een vaarbewijs en heb je daarbij nog minimaal een andere persoon die weleens zelf heeft gezeild, dan kun je ook met maximaal 10 personen zelf gaan zeilen. Eliza was here, deze keer geen luxe villa of omgebouwde windmolen met airco en zwembad, biedt de mogelijkheid om je eigen zeilvakantie bij Lefkas te ervaren. Alleen het start- en eindpunt staan vast en de rest van je reis bepaal je zelf.

Vanuit Lefkas-stad vertrekken de zeilboten en onderweg kun je stops maken bij de hagelwitte stranden van Anti-Paxos, de zeegrotten van Paxos en het gezellige Lakka, de talloze eilandjes voor de kust van Sivota, het pittoreske Fiskardo en natuurlijk het eiland Corfu. Onderweg kans op een groepje meezwemmende dolfijnen voor boeg en ’s avonds bbq’en in een afgelegen baai op een kiezelstrandje. ’s Nachts letterlijk en figuurlijk in slaap dobberen; weg van de massa.

Argo Saronische eilanden en Cycladen om te zeilen

Je kunt niet alleen bij Lefkas en de Ionische eilanden zeilen in Griekenland. De Argo Saronische eilandengroep, met onder andere Poros en Hydra, zijn een prima alternatief. Ook hier kun je verschillende eilandjes aandoen en gezellige havenplaatsjes. Ook de Cycladen eilanden kun je zeilend combineren en ontdekken. Op de Egeïsche Zee is in de zomermaanden wel meer kans op een windkracht drie of meer.