Vakantie naar Lefkas

28 oktober 2019 Bas Wanrooij

Vakantie naar LefkasLefkas is één van de twee Griekse eilanden die met een brug is verbonden met het vasteland. De luchthaven voor Lefkada, zoals het internationaal wordt genoemd, ligt bij de stad Preveza op 20 minuten rijden van Lefkas-stad. Dit vliegveld wordt ook gebruikt voor vakantiebestemmingen als Parga en Sivota. De westkust heeft schitterende stranden en de kustplaatsen liggen veelal aan de oost- en zuidzijde van het Ionische eiland.

Lefkas heeft schitterende stranden

Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie naar Lefkas. Egremni, Porto Katsiki, Kathisma en Agiofili beach behoren tot de mooiste stranden van Griekenland. Het azuurblauwe zeewater steekt af tegen het groene binnenland en de licht getinte krijtrotsen. Ook in de directe omgeving van Lefkas-stad vind je fraaie stranden.

Van april tot en met oktober gaan er rechtstreekse vluchten naar Aktion/Preveza Airport. In twee uur en driekwartier sta je al op Griekse bodem. Nidri is de drukste vakantiebestemming op Lefkas en hier in de omgeving liggen kleinere kustplaatsjes, zoals Nikiana en Lygia, met de nodige toeristische voorzieningen.

Een autoritje door de binnenlanden is een tip. Bezoek het bergdorp Karya, ga wijnen van het eiland proeven bij Lefkas Earth, bezoek de Dimossari waterval en geniet van het uitzicht op Nidri, de eilandjes voor de kust en kustlijn nabij Platistoma.

Lefkas beste reistijd

De beste reistijd voor Lefkas is sterk afhankelijk van het soort vakantie dat je wilt vieren. Daarbij is het natuurlijk prettig als je gebruik kunt maken van een rechtstreekse vlucht. In de maand mei staat Lefkas in bloei en voor wandelaars en rustzoekers is dit een mooie reisperiode. In juni wordt het weer stabieler en gaat de temperatuur overdag en ’s nachts omhoog.

Als je gebonden bent aan schoolvakanties zijn de zomermaanden juli en augustus vaak de beste reisperiode. Nog even opwarmen voor de winterperiode kun je op Lefkas in de reismaanden september en oktober. Bijkomend voordeel is dat de temperatuur van het zeewater nog prima is om in te zwemmen.