In mei op vakantie naar Kreta

6 maart 2017 Bas Wanrooij
In mei op vakantie naar Kreta

In mei op vakantie naar Kreta – Lagoufa beach

Kreta is het grootste Griekse eiland en trekt jaarlijk de meeste Nederlandse toeristen naar Griekenland. Ze bivakkeren niet alleen in de toeristische vakantiebestemmingen als Chersonissos en Malia, maar ook in badplaatsen als Plakias aan de zuidkust en in de culturele steden Rethymnon en Chania.

Kreta heeft voor elk wat wils en kan voor vakanties bijna het hele jaar door worden bezocht. Ga in mei op vakantie naar Kreta om te relaxen, wandelen en te genieten van zon, zee en strand.

Samaria en Imbros kloof lopen in mei

Begin mei zijn de Samaria en Imbros kloof nog weleens gesloten. Door veel neerslag in april bijvoorbeeld kunnen de kloven nog niet overal goed begaanbaar zijn. Laat je lokaal vooraf informeren over de wandelmogelijkheden door verschillende kloven in voornamelijk het westen van Kreta. Vanaf half mei zijn de Imbros en Samaria kloof dagelijks toegankelijk. Het is dan overdag nog niet te warm en de natuur staat overal prachtig in bloei. Neem daarbij dat in mei nog geen sprake is van massatoerisme en je hebt de juiste ingrediënten voor een mooie dag wandelen op Kreta.

Cultuur snuiven en gezelligheid in Rethymnon en Chania

De steden Chania en Rethymnon aan de noordwestkust van Kreta zijn twee toeristische trekpleisters. De historische steden zijn in mei gezellig druk en bieden toeristen genoeg mogelijkheden om te genieten van culturele bezienswaardigheden en lokale gastronomie. Beide steden nodigen uit om te voet te worden ontdekt en voor de liefhebbers zijn er zelfs Nederlandstalige wandelgidsen te verkrijgen met verschillende wandelroutes en de nodige tips. Handig zijn 5 restauranttips voor Chania als je in mei op vakantie naar Kreta gaat.

In mei zijn de stranden op Kreta nog rustig

In mei op vakantie naar Kreta Rethymnon

In mei op vakantie naar Kreta – cultuur in Rethymnon

In mei zijn de meeste stranden op Kreta nog rustig. Balos beachElafonisi en Lagoufa beach zijn nog relatief rustig en zeker de moeite waard om in mei te gaan bezoeken. Ook de stranden bij de Kretenzer badplaatsen zijn al toegankelijk en bovendien al voorzien van parasols en strandstoelen indien gewenst. Aanbiedingen voor je vakantie naar Kreta in mei zijn er genoeg online te vinden.

Overdag stijgt het kwik al regelmatig tot 25 graden en niet ongebruikelijk zijn dagen met ’s zomerse temperaturen van 30 graden of hoger in de maand mei. Voor ’s avonds op het terras, na zonsondergang, is een vestje met lange mouwen aan te bevelen om mee te nemen op reis. Bij een heldere nacht kan het in mei nog weleens afkoelen en fris aanvoelen.