Koning vliegt met regeringstoestel naar Griekenland

21 juli 2019

Koning vliegt met regeringstoestel naar GriekenlandOnze koning Willem-Alexander vliegt met enige regelmaat mee als gastpiloot op vluchten van KLM. Na zijn omscholing tot Boeing-piloot in 2018 kan en mag hij een Boeing 737 besturen. Het nieuwe regeringstoestel van het type 737-700 is sinds mei 2019 in Nederland. Nu dus ook door het koningshuis in gebruik genomen en het toestel biedt ruimte aan 24 personen. Willem-Alexander heeft het toestel als co-piloot deze week naar zijn vakantiebestemming in Griekenland gevlogen. De Oranjes vieren hier zomervakantie in hun fraaie villa.

Vakantie in eigen villa op de Peloponnesos

De villa van Willem-Alexander en Máxima ligt bij de kustplaats Porto Heli in het noordoosten van de Peloponnesos. In de meivakantie waren ze hier ook voor een vakantie. Ze bezoeken graag de Argo-saronische eilanden Spetses en Hydra, die hier voor de kust liggen. Eind mei 2018 hebben we bij hun villa ons KALA Magazine editie zomer 2018 afgegeven. Ze waren op dat moment zelf niet in Griekenland, maar we hopen uiteraard wel dat ze het hebben gelezen. Sinds 2012 zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima de eigenaren van deze villa in Doroufi in Griekenland. Samen met hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn ze hier graag om te ontspannen.

In de omgeving zijn meer residenties van staatshoofden. Ook rijke Grieken en Griekse beroemdheden hebben hier een luxe onderkomen. Het gebied kent geen massa-toerisme.