Stedentrip Athene

20 juli 2019 Bas Wanrooij

Stedentrip naar Athene in GriekenlandDe Griekse metropool Athene is ideaal voor een stedentrip. Je kunt een reis zelfs combineren met een strandvakantie aan de Atheense Rivièra of met een Grieks eiland. Vluchten naar Athene gaan meerdere keren per dag en het hele jaar door. Na drie uur vliegen sta je vanaf Amsterdam of Eindhoven op Griekse bodem. In de maanden november en maart is een temperatuur van 20 tot 25 °C overdag geen uitzondering. Het is dan in Athene ook minder druk dan in de hete zomer. Een mooie reistijd voor een citytrip.

Lang weekend naar Athene

Een lang weekend is een mogelijkheid voor een citytrip Athene. Boek de vlucht en het verblijf in een hotel los van elkaar. Bij De Jong Intra kun je zelf je stedentrip naar Athene samenstellen met vlucht en hotel. Het openbaar vervoer is goed geregeld en met de metro kun je bijna overal in de stad wel komen. Je kunt een voordeelpas kopen, welke drie dagen geldig is voor al het openbaar vervoer. Voor de belangrijkste archeologische en culturele bezienswaardigheden kun je ook een speciale pas kopen, die meerdere dagen geldig is voor meerdere sites.

Hip Athene ontdekken

Athene stedentrip barsNatuurlijk staan de klassiekers op je lijstje om te gaan bezichtigen. De rooftop bars Athens 360 en A for Athens zijn tips om wat te gaan drinken. Ze bevinden zich bij Monastiraki en je hebt een mooi uitzicht op Anafiotika en de Akropolis. Andere bars waar je ’s avonds wat kunt gaan drinken zijn 42 Bar Athens, Brettos, City Zen of Galaxy Bar in het Hilton Hotel (rooftop). De wijk Psiri ligt op loopafstand van Plaka en heeft veel gezellige terrassen. Hier is ‘a avonds altijd wat te doen. In de wijk Anafiotika heb je het gevoel in een dorp op de Cycladen-eilanden rond te wandelen. Het ligt onder de Akropolis en een tip om doorheen te slenteren en wat te gaan eten en/of drinken.

Marathon van Athene

Op de tweede zondag in november wordt jaarlijks de Marathon van Athene georganiseerd. Dit jaar is dat op zondag 10 november. In 1972 is hiermee gestart en vorig jaar namen meer dan 15.000 atleten van over de hele wereld deel. Het wordt ook wel de klassieke marathon genoemd en je kunt de hele marathon rennen, maar ook vijf of tien kilometer van het parcours. In deze periode zitten veel hotels al vroeg in het seizoen volgeboekt.