Tom Hanks staatsburger Griekenland

28 december 2019 Bas Wanrooij

Tom Hanks ere-staatsburger GriekenlandActeur Tom Hanks is ere-staatsburger van Griekenland geworden. Griekse president Prokopis Pavlopoulos heeft het ere-staatsburgerschap voor Hanks recent geregeld. In Griekenland kun je ereburger worden als men iets uitzonderlijks heeft gedaan voor het land. De president kan in zo’n situatie een erenaturalisatieformulier ondertekenen.

Second home op Anti-Paros

Tom Hanks heeft in 2004 een villa gebouwd op het Griekse eiland Anti-Paros. Het oppervlakte dit eiland is slechts 38 km2 met een even zo lange kustlijn. Zijn second-home ligt aan de westkust van het Cycladen-eiland niet ver van het gehucht Glyfa. Hanks is getrouwd met Rita Wilson, die Griekse voorouders heeft. Samen komen ze sinds 1999 al graag in Griekenland voor vakanties.

Tom Hanks houdt van Griekenland en is regelmatig tussen de ‘locals’ op Paros en Anti-Paros te vinden. In de zomer van 2014 deed hij mee aan een lokaal evenement door het kanaal tussen deze eilanden over te zwemmen.

Tom Hanks koopt villa op Patmos

In 2018 besloot het koppel om een tweede villa aan te schaffen in Griekenland. Op het eiland Patmos kochten Hanks en Wilson een verblijf dichtbij een heli-port. Patmos heeft zelf geen vliegveld, maar een helikopter is het snelste vervoermiddel om van en naar het eiland te reizen.