Lesbos, Thassos en Preveza grootste stijgers

26 oktober 2017 Bas Wanrooij
Lesbos, Thassos en Preveza grootste stijgers

Lesbos, Thassos en Preveza grootste stijgers

Van januari tot en met september 2017 zijn er meer dan 16 miljoen toeristen aangekomen op de internationale Griekse luchthavens. Een stijging van 8,1% ten opzichte van vorig jaar en procentueel gezien zijn Lesbos, Thassos, Preveza, Samos en Kos de vijf grootste stijgers dit jaar.

Vrijwel alle vliegvelden in Griekenland laten een groei zien in de eerste negen maanden van dit jaar. Alleen op Karpathos daalde het aantal vakantiegangers met 1,3%. Athene is en blijft de drukste luchthaven van Griekenland (Bron: SETE Intelligence).

Lesbos trekt 37% meer toeristen

Het Griekse eiland Lesbos, de luchthaven van hoofdstad Mytilini, kreeg 37% meer internationale toeristen in de eerste drie kwartalen van 2017. In absolute aantallen is dit minder indrukwekkend, maar het is duidelijk dat Lesbos weer terug op de kaart is als vakantiebestemming. Ook andere eilanden in deze regio lieten fraaie groeicijfers zien: Samos +18,5% en Kos +17,5%.

Het aantal vakantiegangers naar de Cycladen eilanden, de luchthavens van Mykonos en Santorini, groeide van januari tot en met september met 10%. Ook de Ionische eilanden (Corfu, Lefkas (Preveza), Kefalonia en Zakynthos) zijn populair en trokken 9,6% meer internationale toeristen.

Athene, Heraklion en Rhodos de drukste luchthavens

De vliegvelden van Athene, Heraklion en Rhodos zijn de drie drukste luchthavens van Griekenland in de eerste negen maanden van dit jaar. In totaal zijn deze drie airports goed voor meer dan 53% van het totaal aantal internationale toeristen wat naar Griekenland op vakantie gaat. Corfu en Chania completeren de top vijf voor Griekenland. In absolute aantallen is Kreta de belangrijkste regio voor toerisme in Griekenland met drie internationale vliegvelden. In de eerste negen maanden vierden ruim 3,8 miljoen toeristen vakantie op het grootste Griekse eiland.