10 beste luxe restaurants van Griekenland

23 oktober 2017 Bas Wanrooij
10 beste luxe restaurants van Griekenland in 2017

Beste luxe restaurants van Griekenland 2017

Wil je tijdens je vakantie in Griekenland je geliefde verrassen met een luxe diner? Op steeds meer vakantiebestemmingen vind je luxe restaurants. De één op de ultieme lokatie voor de zonsondergang, de ander met creatieve en speelse gerechten. Gastronomisch is alles op orde en het eten is heerlijk.

Bezoekers van TripAdvisor hebben hun 10 beste luxe restaurants van Griekenland voor 2017 gekozen. Athene heeft de meeste noteringen, maar ook in Lindos op Rhodos en Imerovigli op Santorini kun je luxe dineren tijdens je reis.

Funky Gourmet in Athene bij beste 25 restaurants ter wereld

Funky Gourmet in Athene is een toprestaurant in Griekenland. Al jaren staat het restaurant uit de wijk Keramikos hoog in de lijstjes van beste restaurants van Europa en zelfs ter wereld. In 2017 is Funky Gourmet, met twee Michelin sterren op zak, gekozen tot één van de 25 beste luxe restaurants ter wereld. Alternatieven in Athene zijn restaurant Aleria en GB Roof Garden, welke ook in de top 10 van Griekenland zijn terug te vinden. Elaias Gi, een luxe eetgelegenheid net buiten het centrum van Athene, in Kifissia en Varoulko Seaside in Pireaus behoren volgens TripAdvisor ook tot de beste 10 restaurants van Griekenland in 2017.

Luxe restaurants op Rhodos, Santorini en Corfu

Op de Griekse eilanden Rhodos, Santorini en Corfu liggen de beste gastronomische verrassingen. Het eiland Rhodos heeft twee noteringen in de top 10 dit jaar met de restaurants Ambrosia en Melenos Roof Garden. De toprestaurants liggen allebei in Lindos aan de oostkust van het eiland. Op Santorini zijn The Athenian House en La Maison de beste restaurants en op Corfu is The Venetian Well in hoofdstad Kerkyra gastronomisch de beste dit jaar.