5 Griekse bestemmingen voor de winter

30 oktober 2017 Bas Wanrooij
5 Griekse bestemmingen voor de winter

5 Griekse bestemmingen voor de winter – Pilion

Niet alleen in de zomermaanden is Griekenland aantrekkelijk om op vakantie gaan, maar ook in de winter zijn er genoeg mogelijkheden. Met bijna dagelijkse vluchten op de tweede grootste Griekse steden Athene en Thessaloniki kun je in de winter Griekenland ook ontdekken. We hebben 5 Griekse bestemmingen voor de winter op een rijtje gezet. Kalo taxidi!

Athene – de Griekse metropool kan het hele jaar worden bezocht voor een stedentrip. Bekijk de Acropolis in de winter, wandel door de wijken Plaka en Anafiotika en geniet van het uitzicht vanaf de rooftop barren als Athens A360 bij Monastiraki. Winkelen in Athene kan prima op Ermou street en als het weer het toelaat kun je genieten op het strand van de Atheense Rivièra. Georganiseerd of zelf met een huurauto kun je een dag afreizen naar het orakel van Delphi en het skioord Parnassos.

Thessaloniki – de op één grootste stad van Griekenland met o.a. de gezellige wijken Ladadika en Ano Poli (Upper Town). Maak een wandeling over de Nikis wandelboulevard met de Witte Toren (Lefkos Pyrgos), het beroemde kunstwerk met de paraplu’s en het beeld van Alexander de Grote. Bezoek ook de vele markten in Thessaloniki en ga skiën in Kaimaktsalan. een dagexcursie kun je maken naar de indrukwekkende tombes van Vergina, het gerenommeerde Griekse wijnhuis Gerovassiliou, de Edessa waterval en de warmwaterbronnen van Pozar.

Santorini – is een vakantiebestemming die het hele jaar door te bezoeken is. In de winter is het rustiger, maar kun je nog steeds genieten van het fantastische uitzicht op de caldera vanaf het schilderachtige Oia en de Assyrtiko wijnen van het Cycladen-eiland. Vanuit Athene zijn er meerdere (goedkope) vliegverbindingen per dag met Santorini in de wintermaanden.

Zuid-Kreta – overwinteren in de zon bij Mirtos of Plakias in het zuiden van Kreta. Gemiddeld wordt het in december overdag zo’n 17 C en het is niet ongebruikelijk als het in de wintermaanden ’s middags warmer is dan 20 C en je kunt zwemmen in de zee. Rechtstreekse vluchten naar Heraklion zijn er (nog) niet vanuit Nederland in de winter, maar je kunt wel reizen via Athene.

Pilion – een prachtige streek op het vasteland van Griekenland bij de stad Volos. In de winter kun je hier skiën en mooie wandelingen maken in de bergen. Ook de Grieken brengen hier graag hun (korte) vakantie in de wintermaanden door. Vanaf Thessaloniki of Athene kun je met een huurauto naar het schiereiland Pilion rijden in de winter.