Meer cruise schepen naar Corfu

14 september 2013 Bas
Corfu vakantie vlacherna

Corfu in trek als cruise bestemming

Corfu is in trek voor een cruise. Er komen meer cruise schepen naar Corfu en aan in de haven van Kerkyra. Als je Corfu bezoekt voor een vakantie is het niet ongebruikelijk dat je meerdere grote cruise schepen ziet in de haven van de hoofdstad van het Griekse eiland. Een paar jaar geleden lag er eentje, nu zijn dat er soms drie of vier tegelijk.

In juli arriveerden 73 cruise schepen in Corfu, een toename van 8 schepen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Gemiddeld zijn dat in deze zomermaand meer dan twee cruise schepen per dag. Het aantal toeristen op deze cruise schepen steeg maar liefst met 23,0% in juli ten opzichte van juli in 2012. In totaal kwamen er 106.655 toeristen aan met een cruise op Corfu in deze vakantiemaand. Vorig jaar waren dat er nog 86.724. Gemiddeld spenderen de toeristen van een cruise in de hoofdstad Kerkyra 100 euro per persoon per bezoek. Een groot gedeelte gaat hiervan naar de haven en de transfer per touringcar naar het centrum van de stad.

Nieuwe records cruise schepen naar Corfu in augustus en september

Ook voor de maanden augustus en september verwacht men op Corfu meer dan 100.000 toeristen te mogen verwelkomen vanaf de cruises. En ook dat zou nieuwe records in deze maanden betekenen voor het Ionische eiland.

Ook Rhodos in trek voor een cruise vakantie

Cruises zijn in Griekenland steeds populairder geworden. Meer Griekse eilanden hebben aparte havens gebouwd om de cruise schepen te kunnen laten aanmeren en de toeristen van de cruises te vervoeren over het eiland. Rhodos is een andere cruise bestemming die zich sterk ontwikkeld.