7 excursies op Corfu

20 juni 2019 Bas Wanrooij

7 excursies op CorfuAls je op het Griekse eiland Corfu op vakantie bent kun je heel veel verschillende dagjes uit plannen. Een georganiseerde excursie op het eiland zelf of met de boot naar een ander eiland, het vasteland of zelfs Albanië. We hebben 7 excursies Corfu voor je op een rijtje gezet die je vanuit veel vakantiebestemmingen op het groene Ionische eiland kunt ondernemen.

1.Paxos en Anti-Paxos. Deze twee eilanden liggen even ten zuiden van Corfu en vanuit de havens van Kerkyra en Lefkimmi vertrekken dagelijks georganiseerde excursies naar beide eilanden. Op Paxos meer je in ieder geval aan in het hoofdstadje Gaios. Een gezellige boulevard met veel terrasjes en winkeltjes met uitzicht op de zeiljachten in de haven. Je vaart langs de Blue Caves naar één van de fraaie stranden op Anti-Paxos voor een duik in zee. Er gaan ook veerdiensten naar Gaios vanuit Kerkyra en Lefkimmi. Ze vertrekken meerdere keren per dag en zo kun je zelf ook je dagexcursie naar Paxos organiseren.

2. Bootje huren. Huur zelf een motorbootje voor een dag in het noorden van Corfu. In Kassiopi en Agios Stefanos aan de noordoostkust kun je deze bootje huren. Je hebt geen vaarbewijs nodig en je kunt met de hele familie aan boord. Ook in Paleokastritsa en Liapades aan de noordwestkust is zo’n dagje op zee mogelijk om zelf te regelen. Varen naar afgelegen baaien en snorkelen langs de kust. In de zomer is het verstandig om vooraf een motorboot te reserveren.

7 excursies op het eiland Corfu3. Parga en Sivota. Op het vasteland van Griekenland in de streek Epirus liggen de kustplaatsen Parga en Sivota. Vanuit Kerkyra vertrek ja naar beide gezellige bestemmingen in combinatie met een bezoek aan de blauwe lagune voor een duik in zee. Lekker shoppen in Parga en over de boulevard slenteren van Sivota. Een mooie dagtocht vanuit Corfu.

4. Albanië. Met een draagvleugelboot vertrek je vanuit Corfu naar de stad Sarande in Albanië. Let op dat je een visum nodig hebt en hiervoor extra kosten worden gerekend bij je excursie. Vraag hier vooraf naar. In Albanië ga je naar de archeologische bezienswaardigheid Butrinth en aanschouw je het blauwe oog in een meer. Je hebt ook tijd om de stad Sarande deels te ontdekken.

5. Jeep safari. In een groep een Jeep Safari doen tijdens je vakantie op Corfu kan ook. Je kunt in het noordwesten een tour maken langs Cape Drastis, Afionas en Arillas met een stop bij de lokale bierbrouwer. Alternatief is een safari naar de Pantokrator (hoogste berg van Corfu) in het noordoosten. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om de auto te laten staan en de tocht op een mountainbike te doen.

6. Corfu-stad avond cruise. Vanuit de haven van Kassiopi vertrekt meerdere keren per week in het hoogseizoen een boot naar de hoofdstad Kerkyra. Je vertrekt aan het einde van de middag (begin van de avond) en hebt de mogelijkheid om ’s avonds vier lang de hoofdstad van Corfu te gaan ontdekken. Geen zin om zelf te rijden met een huurauto? Dan is deze cruise een mogelijkheid. Lekker shoppen, slenteren en genieten.

7. BBQ cruise. Zowel in het noordoosten als in het noordwesten worden BBQ cruises aangeboden. Vanuit de haven van Kassiopi vertrekken boten naar sandy beach (Kalamaki beach) en naar Sinies. Vanuit Paleokatstritsa is een georganiseerde BBQ cruise naar Paradise beach te boeken. Het zijn allemaal combinaties van strand, snorkelen, zwemmen en wat eten.

Natuurlijk zijn er meer dagtochten te boeken dan deze 7 excursies op Corfu. Het Achilleion, Kerkyra of Aqualand kun je eenvoudig zelf organiseren met een huurauto tijdens je vakantie op Corfu.