Stedentrip of korte vakantie naar Kerkyra op Corfu

25 april 2022 Bas Wanrooij

Stedentrip of korte vakantie naar KerkyraOp zoek naar een originele bestemming voor een stedentrip of korte vakantie? Kerkyra! Deze hoofdstad van het Griekse eiland Corfu ligt op een steenworp afstand van de internationale luchthaven. En de oude binnenstad staat, niet voor niets, op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er valt dan ook genoeg te zien en te beleven. Natuurlijk kun je een dagje stad afwisselen met een uitje naar de stranden van bijvoorbeeld Paleokastritsa of Barbati. We geven je tips voor een stedentrip of korte vakantie naar Kerkyra op het Griekse eiland Corfu.

Ontdek de twee forten van Kerkyra

Een hotelkamer in de oude binnenstad van Kerkyra is een tip. Liefst dichtbij Liston met haar vele terrassen. Denk aan Cavalieri hotel, het Arcadion hotel, het Acanthus Blue Hotel of Siorra Vittoria Boutique Hotel. Alternatief is bijvoorbeeld een airbnb. Vanaf de luchthaven kun je met het openbaar vervoer of met een taxi. Door de korte afstand van slechts enkele kilometers van de prijs van een taxi namelijk reuze mee. Je vliegticket boek je bij Transavia of TUI. Zij verzorgen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Rotterdam en er zijn meerdere vluchten per week van april tot en met oktober.

Zowel het oude als het nieuwe fort van Kerkyra zijn een bezoekje waard. Het nieuwe fort kun je in de ochtenden gratis bezoeken en het oude fort van 08:00 tot 20:00 uur. Voor het oude fort dien je wel entree te betalen. Bezoek hier o.a. de Agios Georgios kerk, die eerder op een oude tempel lijkt, en de klokkentoren bovenop dit fort.

Wandelen, eten en drinken in Kerkyra

Elke wandeling door de oude binnenstad levert weer nieuwe ontdekkingen op. Zoveel smalle steegjes met gezellige terrassen, winkeltjes met lokale producten en fraaie gevels. Eet een ambachtelijk ijsje bij Papagiorgis, geniet van een drankje op het terras van Mikro Café en ga lunchen bij Pane e Souvlaki. Voor diner zijn onze tips Abakas of Marina’s tavern in de binnenstad.