Meivakantie naar Griekenland

10 april 2019 Bas Wanrooij

Meivakantie naar GriekenlandWil je in de meivakantie naar Griekenland? Vanuit Nederland kun je op heel veel Griekse vakantiebestemmingen dan al rechtstreeks vliegen. Niet alleen vanaf Schiphol, maar ook vanaf lokale luchthavens Eindhoven, Maastricht en Rotterdam. Over het algemeen is het nog vrij rustig in de meivakantie en bovendien kun je de Griekse paasvieringen ervaren.

Meivakantie 2019

De meivakantie is een schoolvakantie en in 2019 voor elke regio in Nederland van 27 april tot en met 5 mei. Scholen kunnen lokaal zelf bepalen of ze deze periode verlengen. Zo zijn er leerlingen die van 20 april tot en met 5 mei meivakantie mogen vieren. Andere scholen in Nederland zijn in de week van Hemelvaart tot en met Pinksteren vrij in plaats van een tweede week in april.

Orthodox Pasen valt dit jaar op zondag 28 april, maar de vieringen starten al veel eerder in Griekenland. Leuk om mee te maken tijdens je vakantie op bijvoorbeeld Corfu, Kreta of Rhodos.

Het weer en klimaat in Griekenland in de meivakantie

Het is nog vroeg in het zomerseizoen en het weer is niet te voorspellen. Over het algemeen stijgt het kwik op alle vakantiebestemmingen overdag boven de 20 C en kan het ’s avonds en ’s nachts nog fris zijn. De stranden zijn op heel veel plaatsen helemaal voor jezelf in deze periode en alles staat in bloei. Een reisperiode om te ontspannen en te genieten van rust en de natuur. 

De zeewatertemperatuur is in het zuidoosten bij Karpathos eind april gemiddeld al 18 C. Bij de Ionische eilanden een graadje lager en in het noorden bij Thassos is de zee met 14 C nog te koud om in te zwemmen.