Meivakantie Griekenland: marathon Kreta en Rhodos

14 maart 2023 Bas Wanrooij

hardloopwedstrijden meivakantie Kreta en RhodosBen jij een hardloper en lijkt het je leuk om een hardloopwedstrijd in Griekenland te rennen? We hebben 23 verschillende wedstrijden voor 2023 in Griekenland op een rijtje gezet in een heuse hardloopkalender. In de meivakantie in Griekenland kun je al hardlopen en de marathon van Kreta of Rhodos rennen. Je hoeft niet een hele marathon uit te lopen, want je kunt namelijk ook kiezen voor een route van 5 kilometer, 10 kilometer of een halve marathon. Zo combineer je iets sportiefs met een gezinsvakantie tijdens de meivakantie naar Griekenland.

Marathon van Rhodos op 30 april 2023

Marathon van Rhodos 2023

30 april marathon op Rhodos

De marathon van Rhodos wordt dit jaar op zondag 30 april georganiseerd. Start en finish zijn in de fraaie middeleeuwse hoofdstad van het eiland. ’s Morgens om 07:30 starten de hele en halve marathon deelnemers aan de achtste editie van dit sportevenement. Later in de ochtend staan er 5 en 10 kilometer wedstrijden op het programma.

Voor veel scholen is dit het begin van de meivakantie of het begin van de tweede week van deze schoolvakantie. Leuk om mee te maken en je kunt dus ook kiezen voor kortere afstanden. Bas Wanrooij van Griekenland.net gaat die ochtend deelnemen aan de route van 21,1 kilometer, of terwijl de halve marathon van Rhodos. Zijn er nog meer sportieve Nederlanders bij?

Marathon van Kreta op 7 mei 2023

7 mei marathon op Kreta

7 mei marathon van Kreta in Chania

De marathon van Kreta wordt op zondag 7 mei georganiseerd in de prachtige stad Chania. Dit is voor veel scholen in Nederland de laatste dag van de meivakantie. ’s Morgens om 07:00 uur start de 7e editie van de marathon van Kreta al. Tussen acht en tien uur kun je voor de afstanden 2.5, 5, en 10 kilometer starten. Wellicht dus deze hardloopwedstrijd als afsluiter van je vakantie.

Natuurlijk kun je ook zelf je hardlooproutes uitstippelen en deze gaan rennen wanneer jij dat wilt. Toch is zo’n hardloopwedstrijd in Griekenland uniek en gaaf om aan deel te nemen. En de medaille is een mooie herinnering. De marathons van Kreta en Rhodos worden dit jaar dus in de meivakantie georganiseerd.