Navagio beach op Zakynthos weer toegankelijk

3 april 2019 Bas Wanrooij

Navagio beach op Zakynthos weer toegankelijkSinds 13 september 2018 was Navagio beach op Zakynthos verboden terrein. Een gedeelte van de rotswanden op het strand was ingestort door waarschijnlijk een eerdere aardbeving. Mede na de aardbeving van 26 oktober 2018 met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter is groot onderzoek gedaan naar de veiligheid. De afgelopen maanden heeft er een grootschalig onderzoek plaatsgevonden naar de veiligheid van bezoekers op dit populaire strand. Je mag het strand binnenkort weer bezoeken, echter is het strand nu ingedeeld in drie verschillende veiligheidszones.

Groene, gele en rode zone op Navagio beach

Van de drie ingedeelde zones op shipwreck beach zijn er twee publiekelijk toegankelijk. De buitenste rode zone bij de rotsen wordt aangegeven als gevaarlijk en blijft afgesloten. De groene en gele zone liggen centraal op het strand en rondom het wrak heen. Deze groene zone (2.007m2) is de veiligste zone en ligt op het strand voor het scheepswrak. De gele zone (5.157m2) wordt bestempeld als een gebied met een klein risico om te betreden en vormt zich om het oude vrachtschip heen.

Minder toeristen tegelijk op shipwreck beach

Veiligheidszones op Navagio beach ZakynthosDe indeling van de drie veiligheidszones op shipwreck beach betekent dat er minder toeristen tegelijkertijd het strand op kunnen in het zomerseizoen van 2019. In juli en augustus liep het aantal bezoekers dagelijks op tot meer dan 6.000 per dag.

Positief is natuurlijk dat je het strand wel weer kunt bezoeken tijdens je vakantie op Zakynthos.