Minder excursies, meer zelf ontdekken

13 augustus 2013 Bas Wanrooij
Griekenland vakantie bootexcursie

Bootexcursie altijd leuk op vakantie

Het aantal georganiseerde excursies tijdens een vakantie in Griekenland neemt af. Zowel de frequentie van de excursies door de reisorganisaties als het aantal toeristen per excursie daalt. In all-inclusive resorts kiest de vakantieganger er meer voor om bij het hotel te blijven en door de voordelige autohuur ontdekken anderen graag zelf de vakantiebestemming.

Goedkoop een auto huren

Een auto huren in Griekenland is een stuk goedkoper en gemakkelijker geworden. Het aanbod is groot en zo ook de concurrentie. Vanaf 25 euro per dag kun je vaak al een auto huren inclusief alle verzekeringen. In het hoogseizoen ligt deze prijs iets hoger. De benzineprijzen zijn in Griekenland wel enorm gestegen en momenteel zelfs hoger dan in Nederland. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als je met je nieuwe huurauto diesel moet tanken. Het voordeel met een huurauto is dat je flexibel bent en zelf kunt bezoeken en bekijken wat je leuk en interessant vindt. Combineer een stukje cultuur of historie met een middagje aan een mooi strand voor de kinderen.

Excursies weinig vernieuwend

De meeste excursies op Griekse vakantiebestemmingen zijn niet veel vernieuwend. Men zoekt ter plekke wel naar creatieve oplossingen, maar het is lastig om voor een grotere groep mensen de ideale excursie samen te stellen. Bootexcursies zijn het populairste of een Griekse feestavond valt ook nog altijd goed in de smaak. Maar het liefst ontdekken we zelf. Op Kos lekker op de fiets, op de Cycladen met de veerboten en op Kreta met de huurauto.

De meeste mensen hebben graag alles zelf in de hand en bepalen hun eigen tempo tijdens de vakantie. De luxe van een huurauto maakt je flexibel en geeft je meer vrijheid. Een dagexcursie in een touringcar wordt meer en meer vermeden.